Se europeiska handigolf-eliten på GolfStar Lindö

Den 5 – 6 augusti spelas Sveriges största internationella golftävling för personer med funktionsnedsättning. Cirka 60 spelare från ett tiotal europeiska länder kämpar om titeln. Värd för årets upplaga av Swedish Open for Disabled är GolfStar i samarbete med Huvudstadens Golfklubb.

– Vi på GolfStar är oerhört stolta över att anförtros värdskapet för denna betydelsefulla internationella tävling på vår fina Lindö-anläggning. Kom och se fantastisk golf av spelare med helt andra utmaningar än Du själv har på banan, gärna som funktionär välkomnar Anna Holmberg, ansvarig på GolfStar.

Den internationella handigolf-tävlingen Swedish Open for Disabled har lockat såväl den svenska eliten som ett antal skickliga internationella spelare under drygt 20 år. Tävlingen avgörs i sex olika klasser beroende på golfhandicap och funktionsnedsättning. Det är ett av European Disabled Golf Associations (EDGA) officiella event under 2018 och ingår i den europeiska rankingen för handigolfare.

Deltagarna har varierande funktionsnedsättningar, som amputerad, cp-skada, synnedsättning, stroke, kortväxt och rullstolsburen. I år är det dessutom första gången tävlingen har en kategori 2-klass för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (ADHD, autism).

– Vi är glada att kunna erbjuda ett internationellt speltillfälle för kategori 2-spelarna. För oss är det viktigt att bredda utbudet av tävlingar för personer med olika typer funktionsnedsättningar i och med att golfbanan är en arena där alla kan umgås på samma villkor, säger Helena Brobeck, ansvarig för handigolf på Svenska Golfförbundet.

 

Starkt startfält i årets tävling

Två av spelarna som kommer till anläggningen GolfStar Lindö utanför Vallentuna i Stockholm är kategori 2-landslagsspelarna Jesper Gutke och Matilda Jonsson (de två till vänster i bilden), som haft stora framgångar på den svenska handigolf-touren de senaste åren och debuterade internationellt i år.

Dessutom får vi se scratchspelaren (0 i hcp) Marcella Neggers, amputerade singelhandicaparen Michael Gays från England och flera av de topprankade europaspelarna.

 

Välkommen till GolfStar Lindö för årets Swedish Open

Välkommen till GolfStar Lindö den 4–6 augusti. Låt dig imponeras och inspireras av fantastiska golfprestationer dessa dagar!

  • Lördag 4 augusti: Inspelsvarv under hela dagen.
  • Söndag 5 augusti: Första ronden 18 hål med start från 1:a & 10:de tee kl 07.30-10.
  • Måndag 6 augusti: Finalrond 18 hål, start kl 07.30-10, därefter prisutdelning efter kl 15.

Vill Du delta som funktionär en eller fler dagar? Som funktionär får du en fin funktionärs-piké, en greenfee-check och fri lunch. Anmäl ditt intresse till: linda.persson@golfstar.se

Behöver du som åskådare boende under tiden? På First Hotel Lindö Park bor du i rymliga och ljusa hotellrum mitt på banan och har tillgång till en riktigt bra restaurang. Läs mer och boka HÄR.

 

Handigolf i Sverige för bredd och elit

Swedish Open for Disabled spelas vartannat år och är en del av Svenska Golfförbundets handigolf-verksamhet. Funktionsnedsättning eller inte – alla som vill ska kunna spela golf. Förbundet verkar därför för att utveckla handigolfen både för bredd och elit, med målet att öka antalet utövare och göra det till en naturlig del på golfklubbarna runt om i landet.

För tävlingsspelare finns Handigolf Tour, en riksomfattande tävlingstour bestående av fyra deltävlingar och en final. Sverige har också två handigolf-landslag (kategori 1 och 2) som haft stora internationella framgångar och flertalet mästerskapstitlar genom åren. Landslagsspelarna är handigolfens största inspiratörer. De visar på ett påtagligt sätt hur golfen hjälpt dem till ett friskare och bättre liv där träningen och spelet har stärkt dem i kampen att leva med och övervinna sin funktionsnedsättning.

 

Henrik Stenson stöttar

Världsstjärnan och majorsegraren Henrik Stenson är sedan flera år tillbaka ambassadör för handigolf i Sverige.

– Jag känner starkt för att hjälpa barn och vuxna med funktionsnedsättning att leva ut sina drömmar och se sin potential i livet. Kan jag ge en första gnista, en uppmuntran till ett steg för dem själva så är det en härlig känsla.

Som en del av sitt ambassadörskap delar Henrik via sin stiftelse Henrik Stenson Foundation årligen ut två stipendier på 25 000 kronor vardera till Årets Handigolfare – Utveckling och Årets Handigolfare – Prestation. Tillsammans med SGF arrangerar han ett årligt träningsläger, Henrik Stenson Handicamp, för handigolf-landslaget och skänker också transporthjälpmedel till golfklubbar runt om i landet.

Se en film med Henrik Stenson om handigolfengagemanget.

 

Vi på GolfStar hälsar dig varmt
Välkommen till Lindö!

 

Läs mer om handigolf:

Handigolf i Sverige
Handigolf Tour
Handigolflandslagen
European Disabled Golf Association

Av |2018-07-06T09:52:34+00:004 juli 2018|GolfStar-nytt|
Vi använder cookies för att förbättra webbplatsupplevelsen. Läs mer om GDPR och personuppgiftshantering inom GolfStar. Ok
X