Loading...
GolfStar Lindö2018-12-06T13:29:36+00:00

Project Description

VÄLKOMMEN TILL GOLFSTAR LINDÖ

GolfStars Lindö-anläggning som är en av Nordens största golfanläggningar, ligger i natursköna Vallentuna 35 km norr om Stockholm

Här erbjuder GolfStar de tre 18-hålsbanorna: Lindö Dal, Lindö Park* och Lindö Äng* samt en korthålsbana med 9 hål.

* Under åren 2018-2020 byggs banan Lindö Park om och får en ny bansträckning men med hål du känner igen. Invigning av Nya Lindö Park sker under sommaren 2019. När så sker stängs banan Lindö Äng.

Övningsområdena på GolfStar Lindö är många och generösa: Den stora drivingrangens utomhusdel har en stor tee med gräsliknande matta. Under tak finns ytterligare ett 40-tal mattor. Fem närspelsområden erbjuds idag, varav två har flera ”stationer” för alla typer av in- och närspelsslag. Tre övningsgreener och flera övningsbunkrar gör att du kan öva på vartenda slag du kan behöva i ”skarpt” läge. I samband med att Lindö Park byggs om färdigställer vi runt klubbhusen även två ytterligare övningsområden för din in- och när-spelsträning.

I golfreceptionen som ligger på vänster sida när du kommer från parkeringen kan du hyra klubbor, vagnar och bilar samt utrusta och klä dig med det mesta du behöver för ditt golfspel.

I restauranghuset (till höger i portalen) driver First Hotel en rymlig åretrunt-öppen restaurang med fullständiga rättigheter, hotellreception, konferensfaciliteter samt relaxavdelning med spa och bastu.

First Hotel driver på Lindö även ett hotell med 63 luftiga och moderna rum. För gästspelare erbjuds förmånliga Golfpaket. Många företag förlägger sina ”Kick-offer”, kurser och större möten hos oss och ofta med golfspel och andra aktiviteter integrerade i programmet

VISSTE DU ATT?

År 2002 var Lindö Park värd för World Celebrity Golf, då bland annat USA´s förre president Bill Clinton var en av många internationella celebriteter som deltog i tävlingen.

Varmt välkommen till GolfStar Lindö!

Kontaktuppgifter
GolfStar Lindö
Lindövägen 1
186 92 Vallentuna
Telefon till Golfreceptionen: 0770-22 00 10
Telefon till First Hotel Lindö Park: 0770-22 00 20
Hotellets hemsida
www.huvudstadensgolf.se
shop_lindo@golfstar.se
Vägbeskrivning

VÅRA BANOR

LINDÖ DAL

Lindö Dal är en trevlig, varierande och stundtals utmanande 18-hålsbana i hed- och parklandskap.

 

Banans par är 70 och mäter 5 375 meter tee 54 och 4 560 meter från tee 46 och ritades av Björn Eriksson och Åke Persson. Den stod spelklar 1979, vilket gör den till den äldsta av GolfStars alla banor.

LINDÖ PARK

Lindö Park är en betagande, omväxlande och kuperad 18-hålsbana med mycket vatten.

 

De första nio hålen präglas av parkkaraktär och har en hel del vatten i spel medans andra ”nian” är mer av skogskaraktär.

 

Par på banan är 72 och längden 5 675 meter från 56:an tee och 4 446 meter från tee 44 och invigdes 1984. Designen gjordes av Åke Persson och Ture Bruce.

LINDÖ ÄNG

Lindö Äng är en varierande och förlåtande park- och ängsbana med 18 hål i vacker natur.

Banans par är 72 och mäter 5 735 meter från 57:ans tee och 4 640 meter från teebox 46. Lindö Äng är ritad av Björn Eriksson och öppnades år 2000.

Våra associerade golfklubbar

Vi använder cookies för att förbättra webbplatsupplevelsen. Läs mer om GDPR och personuppgiftshantering inom GolfStar. Ok
X