GolfStar priser 2025
By Published On: 2 October, 2024

Fler prisalternativ i GolfStars medlemskap 2025

Pris och innehåll för medlemskapen i GolfStar 2025 är satta. För de flesta blir det inga förändringar inför nästa år. I alla fall inte baserat på hur ni spelar. Samtidigt skapar vi en ny spelkategori. De nya priserna börjar gälla  7 oktober.

Den svenska golfsäsongen går mot sitt slut. Det har på många sätt varit en bra säsong med mycket spel och bra väder länge. När hade vi till exempel en sån här fin september senast?

 

2024 ett rekordår för svensk golf

Statistik från Svenska Golfförbundet säger att det aldrig tidigare varit så många som spelar golf i Sverige. Det är till och med några tusen fler golfare i år jämfört med rekordåret 2021 – närmare 560.000 totalt.

Det här stämmer också med GolfStars statistik för säsongen. Vi har i princip haft lika mycket spel på våra banor som rekordåren under covid. Vi ser också tydligt medlemmars spelmönster på olika banor, dagar och tider.

 

Rättvist pris

GolfStar har en prisstrategi som vi kallar Rättvist pris. Den går förenklat ut på att det du som golfare betalar ska stå i paritet med hur mycket du spelar och när. Med andra ord, de som spelar oftare och på veckans mest attraktiva starttider – de så kallade prime time-tiderna – ska betala mer än de som inte spelar lika ofta, är flexibla och/eller kan spela på andra och mer lättillgängliga tider och banor.

 

Logisk prissättning

För de allra flesta är det här en självklarhet. Det är fundamental marknadsekonomi och stora delar av resten av samhället fungerar så här. Men golfen har genom historien haft svårt att anpassa sig till det här konceptet. Medlemmarna i traditionella golfklubbar som har röstat om prisnivåerna på årsmötet har velat spela så mycket golf för så lite pengar som möjligt. Genom åren har det blivit kutym på många golfklubbar. Billiga årsavgifter utan begränsningar har varit mantrat.

Att det till exempel ofta skapat underhållsskulder på anläggningen och andra långsiktiga utmaningar har inte sällan åsidosatts.

Det här synsättet har under de senaste tio åren blivit utmanat av fler och fler golfanläggningar. Bland annat av oss på GolfStar. När vi dessutom slår nytt rekord i antalet golfare i Sverige och efterfrågan på starttider är så hög som den är blir den här frågan ännu mer aktuell. Sist, men inte minst: under de senaste åren haft en rejäl prisökning i golfbranschen, framför allt på maskiner och kemikalier. Den här prisökningen har vida överstigit inflationen.

Därför skapar GolfStar inför 2025 nya medlemspaket och prisnivåer för de som spelar mycket på attraktiva tider och banor samt behåller prisnivåerna för de som spelar enligt genomsnittet.

Golfstar priser 2025 – nyheter

Inför nästa säsong introducerar vi en ny golfspelmedlemskaps-kategori som heter GolfStar Play All Unlimited. Från och med säsongen 2025 kommer det alltså finnas två huvudkategorier av golfspelmedlemsskap:

  1. GolfStar Play All.
  2. GolfStar Play All Unlimited.

Båda kategorierna kommer ha samma struktur som idag med namnen Small, Medium och Large. Small kommer fortsatt innebära en bokad starttid åt gången, Medium två och med Large kan du ha tre bokade starttider samtidigt.

 

 

GolfStar priser 2025

GolfStar priser 2025

 

GolfStar Play All jämfört med Golf Star Play All Unlimited

Skillnaden mellan de två typerna av spelmedlemsskap Play All och Play All Unlimited kommer ligga i tillgängligheten att boka så kallade prime time-tider.

I GolfStar Play All-paketet kommer antalet bokningsbara prime time-tider för hela säsongen 2025 vara:

Small: 5 starttider.

Medium: 10 starttider.

Large: 15 starttider.

Övriga tider, som inte är prime time, kan du precis som nu boka obegränsat många rundor av.

I GolfStar Play All Unlimited kommer det inte finnas några begränsningar i hur många prime time-starttider du kan boka under säsongen, vare sig under prime time eller andra tider.

 

När är prime time-tider?

Under säsongen 2024 har prime time-tiderna varit lördag, söndag och röda dagar mellan kl. 08.00 – 14.00.

Vi har inga planer att ändra det inför 2025.

 

Månadsabonnemang

GolfStar strävar efter att så mycket som möjligt gå i takt med vår samtid. Vi märker hur enkelhet och bekvämlighet är efterfrågat bland dagens golfare. Därför erbjuder vi sedan några månader tillbaka månadsabonnemang för våra spelpaket Small, Medium och Large.

Oavsett när på året du signar upp så tecknar du dig för ett år från det datumet. När ditt år går mot sitt slut får du ett mail av oss som informerar om detta och hur du avbryter / förnyar abonnemanget.

Priserna för 2025 är:

 

Pris GolfStar Play All Unlimited 2025

Small: 825 SEK / månad – en bokning åt gången, boka och spela när som helst.

Medium: 950 SEK / månad – två bokningar åt gången, boka och spela när som helst.

Large: 1075 SEK / månad – tre bokningar åt gången, boka och spela när som helst.

Pris GolfStar Play All 2025

Small: 575 SEK / månad – en bokning åt gången, spela fem (5) prime tider per säsong.

Medium: 700 SEK / månad – två bokningar åt gången, spela tio (10) prime time tider per säsong.

Large: 825 SEK / månad – tre bokningar åt gången, spela femton (15) prime time tider per säsong.

 

Årsbetalning

Vill du hellre betala din årsavgift vid ett tillfälle går det såklart fortfarande utmärkt. Då är det följande priser som gäller:

Pris GolfStar Play All Unlimited 2025

Small: 9995 SEK – en bokning åt gången, boka och spela när som helst.

Medium: 11495 SEK – två bokningar åt gången, boka och spela när som helst.

Large: 12995 SEK – tre bokningar åt gången, boka och spela när som helst.

Pris GolfStar Play All 2025

Small: 6995 SEK – en bokning åt gången, spela fritt på fem (5) prime tider per säsong.

Medium: 8495 SEK – två bokningar åt gången, spela fritt tio (10) prime time tider per säsong.

Large: 9995 SEK  – tre bokningar åt gången, spela fritt femton (15) prime time tider per säsong.

Vidare kommer GolfStar Play 9, Play Greenfee och Play Knatte finnas kvar med oförändrat innehåll och pris.

Uppgradera vid behov

Om du väljer ett Play All-paket och efter ett tag märker att du kommer vilja boka fler tider än vad som är tillgängligt i ditt medlemspaket är det lätt att uppgradera genom att betala mellanskillnaden till den nivån du önskar.

Som medlem kommer du dock inte kunna betala extra för enskilda ytterligare rundor. Alltså om du har ett Small med fem prime time-bokningar och vill ha en sjätte. Då är det uppgradera till Medium som är alternativet.

 

Golfstar priser 2025

 

GolfStar priser 2025 – reflektion

Så vad är det egentligen vi gör?

Krasst, vi höjer priset med 250 kronor i månaden för den som vill ha det precis som det är nu. För de som kan tänka sig att begränsa sitt spel något på de mest attraktiva starttiderna blir priset oförändrat nästa år.

Rättvist och Mest golf för pengarna

GolfStars motto Mest golf för pengarna är en del av vårt DNA. Samtidigt vill vi hålla en rättvis prissättning beroende på hur mycket man spelar. I ett rationellt samtal håller i princip alla med om att det finns en rimlighet i att den som spelar mer på attraktiva tider ska betala mer än den som inte gör det.

Priserna oförändrade för de flesta

Om du verkligen analyserar hur du själv spelat i år, hur kommer du att påverkas av prisjusteringarna? Vår data säger nämligen att de allra flesta som är med i GolfStar kommer kunna ha ett oförändrat pris 2025 baserat på hur de har spelat i år. Datan visar till exempel att de som har Small-medlemskap i genomsnitt spelar tre gånger per år på prime time.

I en tid med stegrande medlemspriser är vi glada att kunna erbjuda samma pris som 2024 till de flesta av våra medlemmar.

De nya priserna börjar gälla  7 oktober. De som tecknar sig för 2025 innan den 7 oktober betalar årets priser. Det innebär att man får Play All Unlimited-medlemskapet.

Ge oss feedback

Vad tycker du om de nya priserna? Har du åsikter – positiva eller negativa – får du gärna höra av dig i nedan formulär.

 

Ge oss feedback här

 

Fotnot: I samtliga Play All Small, Medium och Large medlemskap ingår spel på samtliga GolfStars 21 banor i Sverige och Finland. Gäst till medlem-rabatten är 25% på våra ordinarie greenfeepriser för upp till 3 gäster och gäller på samtliga av våra golfbanor även under 2025. Vidare så kommer GolfStar Play 9, Play Greenfee och Play Knatte att finnas kvar med oförändrat innehåll och pris.

Läs mer om och köp våra golfspelspaket säsongen 2025 och glöm inte vårt nya GolfStar Play All Spain och GolfStar Indoor för vinterspel på https://golfstar.se/medlemskap/ .