av Published On: 27 maj, 2024

GolfStar rekryterar genom moderbolaget Caddies Europe AB (publ) Nicklas Raask för rollen som ny Chief Digital Officer (CDO) och förstärker därmed sin digitala förmåga. Koncernens digitala transformation avser möjliggöra långsiktig tillväxt och innovation inom samtliga golfspelsverksamheter i Europa.

Koncernen har en ambitiös tech-/digitaliseringsagenda och vi vidareutvecklar vår digitala affär samt vårt sätt att arbeta. Det handlar bl a om att möjliggöra innovation, skapa lösningar som på ett effektivt sätt stödjer och förbättrar verksamheten och gör vardagen enklare för golfaren, anläggningarna, medarbetare och partners samt harmonisering av digitala ekosystem.

– Den här rekryteringen ger GolfStar och Caddies ett starkt strategiskt tillskott vad gäller digitalisering, tech och entreprenörskap generellt, vilket ger goda möjligheter att omvandla golfbranschen till nutid med start i Norden och Spanien. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tätt tillsammans med Nicklas, säger Tony Trigell, VD Caddies Europe AB.

Nicklas Raask har en Ba Sc i Systemarkitektur från Högskolan i Borås/Mankato State University samt en Exec MBA från Handelshögskolan i Göteborg och är VD/grundare till managment/investmentbolaget 361 Ventures AB. Nicklas var tidigare VD/koncernchef för Xavi Solutionnode AB (publ) samt koncernchef för Frontwalker Group. Han har lång erfarenhet av styrelsearbete, investeringar i startups/scaleups, VD-roller inom olika techbolag samt internationella CIO-roller inom bl a Volvo Cars och Geely Automotive. Med den bakgrunden och erfarenheten tillför Nicklas inte bara digital kompetens utan även ledarskap och vana att driva bolag mot och på börsen, fortsätter Tony.

Han tillträder sitt nya CDO-uppdrag 12 aug 2024 och rapporterar till CEO Tony Trigell. Förutsatt godkännande vid bolagsstämman den 14 juni 2024 kommer Nicklas även ingå i GolfStars moderbolag Caddies Europe (publ) styrelse.

– Caddies Europe är en ledande aktör inom SportsTech och verkar i en bransch som nu stöps om på allvar med digitala tjänster i fokus. Jag ser fram emot att bidra till att ta Caddies och GolfStar till högre höjder genom tech/digitalisering, säger Nicklas Raask, tillträdande CDO.

Varmt välkommen Nicklas!

Nyhetsarkiv