av Published On: 3 juli, 2024

GolfStar Junior Summer Series powered by Huvudstadens GK är en serie av 4 tävlingar som spelas på Kyssinge under julimånad. Tävlingen är ett samprojekt mellan GolfStar och Huvudstadens GK. Syftet med tävlingarna är att skapa fler tävlingar för pojkar och flickor i åldern 13 till 21 år. Där samtliga tävlingar ger rakning grundande poäng. Spelformen är individuell slagtävling och varje tävlingsdag består av 36 hål. Efter fyra omgångar utses en Order of Merit-vinnare i varje klass.

Så här säger Berndt Lundberg som är initiativtagare från Huvudstadens GK sida och även Tournament Director för årets fyra tävlingar;
– Från HGK´s sida, så har vi sett ett behov av att skapa fler rakning grundande tävlingar. Framför allt för de pojkar och flickor som inte kommer in på de mest attraktiva tävlingarna i landet som oftast snabbt blir fulltecknade. Utifrån detta, så kom idén om att skapa en serie av tävlingar under sommaren. Tackvare vårt fina samarbete med GolfStar arrangerar vi nu dessa tävlingar, som vi hoppas ska bli uppskattade bland spelarna och bli en årligt återkommande serie av tävlingar.

Stefan Brikell, Loyalty Manager på GolfStar är inne på samma spår;
– Vi har de senaste tre åren varit titel sponsor på GolfStar Winter Series som är de två inledande tävlingarna på Cutter & Buck Tour. Att nu tillsammans med Huvudstadens GK arrangera dessa tävlingar och ge yngre spelare chansen till att få tävla och utvecklas till morgondagens golfstjärnor, är både roligt och viktigt för att vi i Golfsverige ska kunna få fram duktiga spelare som vi alla kan följa på de professionella tourerna i framtiden.

Dagens tävling vanns av Viktor Norum från Bro-Bålsta Golfklubb på fina 151 slag. Stort grattis och mycket bra spelat!

Vill du se resultaten från första tävling klicka här.

Kommande tävlingar på GolfStar Junior Summer Series powered by Huvudstadens GK spelas på Kyssinge den 10, 17 och 24 juli.

För anmälan klicka här.

Stort tack till alla spelare, föräldrar, tävlingsledning, funktionärer och teamet på GolfStar Kyssinge och väl mött igen nästa vecka!

På bilden; från vänster Tor Sjöberg, Huvudstadens GK, Viktor Norum, dagens segrare och Stefan Brikell, GolfStar.

 

Nyhetsarkiv