av Published On: 15 maj, 2024

På våra golfbanor är det inte bara spelarna som gör spelet möjligt. Bakom kulisserna, eller snarare på fairways och greener, finns en grupp hjältar som ser till att allt går rätt till. En av dem är Mattias Sandelius, en erfaren golfare och nu även Marshall som kommer att lysa upp GolfStar Gripsholm, Riksten och Viksberg denna säsong.

Med ett leende som lyser upp hela Shoppen träder Mattias Sandelius in för intervjun. Hans trevlig sätt och bemötande gör det tydligt att han brinner för att göra golfupplevelsen så bra som möjligt för alla spelare.

Mattias, du arbetar i år inne i Shoppen på Viksberg och tar nu även an dig rollen som Marshall på Riksten, Viksberg och Gripsholm. Vad är det som lockar dig med att vara marshall på golfbanorna?
”Det är passionen till golfen och gemenskapen på banan. Att vara marshall ger mig möjligheten att kombinera jobbet inne i Shoppen med att också möta spelare mitt i hjärtat av spelet och se till att alla får en rättvis och trevlig runda.”

Hur ser en vanlig dag ut för dig när du kör som marshall?
”Ett vanligt pass börjar med att möta spelarna ute på banan. Jag hälsar och frågar hur spelet går och ser till att alla har sina starttider och bokningar i ordning. Att göra spelarkontroller för att säkerställa att reglerna följs och även säkerställa att spelet flyter på är mitt främsta fokus. Jag ser till att alla känner sig trygga och kan njuta av sin tid på banan.”

Hur kommer du att arbeta med att bekämpa tjuvspel på banorna i år?
”Tjuvspel är tyvärr något som förekommer, och det förstör för alla som spelar ärligt. På alla våra anläggningar kommer jag och mina marshall-kollegor att vara extra vaksamma. Vi kommer att genomföra spelarkontroller och se till att varje spelare är inbokad och har gjort rätt för sig. Det handlar om att skapa en rättvis miljö för alla.”

Vilket är ditt bästa tips för spelare som vill maximera sin golfupplevelse?
”Mitt bästa tips är att njuta av varje slag och varje stund på banan. Golf handlar inte bara om att sänka sitt handicap, det handlar om att vara ute i naturen, umgås med vänner och njuta av spelet. Och kom ihåg att marshalls är här för att hjälpa till och göra golfrundan ännu bättre!”

”Jag ser fram emot att välkomna alla medlemmar och gäster till GolfStar Gripsholm, Riksten och Viksberg, avslutar Mattias.

Varmt välkomna ut på våra banor!

 

Nyhetsarkiv