av Published On: 14 december, 2023

Vintern och våren var snälla mot våra banor, vilket gjorde att de generellt övervintrat på ett bra sätt. Planen var att öppna upp Brollstas 18-hålsbana till påsken, som var i början på april månad. Dessvärre blev det ett bakslag i vädret, vilket gjorde att banan låg under ett vitt snötäcke och inte kunde öppna som planerat.

Först ut blev i stället Lindö Park, Lindö Äng och Kyssinges 9-hålsbana som öppnade för spel veckan efter påsk. Därefter rullade det på och redan i slutet på april var samtliga av våra 19 banor öppna. Årets säsong blev hela 31 veckor lång och sist att stänga var Lindö Park och Äng som var spelbara fram till 12 november. Ser vi tillbaka på den gångna säsongen, så har våra banor överlag varit i fint skick och uppskattats av våra medlemmar och gäster. Ett varmt tack till vårt greenkeeping team för allt jobb ni lagt ner på våra 19 banor under den gångna säsongen.

Känner du dig sugen på vintergolf, så se till att ladda din golfbag med röda bollar och bege dig ut till Brollsta eller Waxholms 9-hålsbanor som är öppna för spel, hela vintern oavsett väder och vind.

Blickar vi tillbaka på några höjdpunkter under året, så måste GolfStar Winter Series och Golfens SM-vecka nämnas.

För andra året i rad var GolfStar titelsponsor för de första två tävlingarna på MoreGolf Mastercard Tour som spelades på härliga Empordà Golf utanför Girona. Totalt deltog 156 spelare från åtta olika länder. Första tävlingen vanns av William Nygård och den andra av Christofer Blomstrand. Nästa år är det dags igen. Då spelas GolfStar Winter Series mellan den 13–23 februari och även då på Empordà Golf.

I början av juli var det golffest i den Kungliga huvudstaden, då Stockholm stod som värd för Golfens SM-vecka. Totalt var det 19 olika klasser som spelade på 12 olika banor i Stockholmsområdet. Två av klasserna spelades på GolfStar banor. H-25 på GolfStar Kyssinge och H-40 på GolfStar Waxholm. Båda banorna var i utmärkt skick och lovordades bland spelarna. Än en gång ett stort tack till Huvudstadens GK och Waxholms GK samt alla underbara funktionärer som hjälpte till att göra dessa tävlingar till succéer.

Nästa år arrangeras Golfens SM-vecka i Södermanland. Då kommer GolfStar Viksberg att vara spelplats för H-25. Redan nu är förberedelserna i gång och tillsammans med Viksbergs GK siktar vi på att arrangera ännu en fantastisk tävling.

Blickar vi framåt, så kommer både Gripsholm och Kungsängen Kings Course att finns kvar i sina nuvarande layouter även under säsongen 2024 som vi tidigare informerat om. Vilket naturligtvis är mycket glädjande!

I början av nästa år öppnar GolfStar Cambrils som är vårt senaste tillskott av anläggningar. Anläggningen är vår första i Spanien och ligger ca: 1 timmes bilväg söderut från Barcelonas flygplats. Just nu håller vi på med renoveringen av klubbhuset, rangen och anlägger nya tees och bunkrar ute på banan. Allt beräknas vara klart i mitten av januarimånad och mer information kommer.

Summerar vi säsongen i siffror, har antalet aktiva golfare under 2023 ökat med ca: 1.000 st jämfört med 2022. Totalt finns det idag 506.614 st aktiva golfare i Sverige enligt statistik från Svenska Golfförbundet. Det totala antalet medlemmar i GolfStars klubbar som är verksamma på våra anläggningar uppgår till 15.733 st. Vilket är en  minskning jämfört med 2022. Den allmänna trenden denna säsong har annars varit att antalet fullvärdiga medlemmar sjunkit i Golfsverige men antalet greenfee medlemmar ökat.

Detta bekräftas bland annat med att Cloud Golf Club som också ingår i GolfStar koncernen och som är Sveriges näst största golfklubb har ökat och har nu över 32.000 medlemmar! Lägger vi då ihop antalet GolfStar medlemmar med Clouds, så innebär det att cirka 9% av Sveriges aktiva golfare är en del av GolfStar familjen.

Tittar man på listan över Sveriges 50 största golfklubbar, hittar man Huvudstadens GK på 6:e plats, GolfStar Golf Club på 11:e plats och Waxholms GK på 17:e plats.

Fantastiska siffror och ett bevis på att vårt koncept att erbjuda ”Mest golf för pengarna” i kombination med välarrangerade och uppskattade klubbaktiviteter genomförda av våra associerade golfklubbar ute på våra anläggningar är något som golfarna uppskattar.

När det gäller beläggningen, så har antalet spelade rundor på våra banor under den gångna säsongen, ökat med 2,3 % jämfört med 2022. I dessa siffror ingår inte tävlingsspelet på våra banor.

Topp 5 listan över våra mest spelade banor under 2023:
1. Riksten
2. Waxholm 18-hålsbana
3. Kungsängen Kings Course
4. Lindö Dal
5. Viksberg

I våras lanserade vi vårt ”Shoppen” koncept och byggde om ett flertal av våra anläggningar. Nu under vintern fortsätter vi att bygga om och anpassa fler av våra anläggningar inför kommande säsong. Bland annat kommer Bromma, Lindö och Waxholm att få sig rejäla ansiktslyftningar. Vilket vi hoppas att du som medlem kommer att uppskatta.

Förra året lanserade vi också GolfStar Travel. En medlemsförmån, helt unik för dig som har ett Play All Small, Medium och Large medlemskap, som ger dig som medlem riktigt förmånliga priser på ”Stay & Play” – paket hos våra utvalda partners i Spanien. I våras presenterade vi ytterligare en utvald anläggning. Denna gång Hacienda del Álamo Golf Resort som ligger i Murcia regionen. Inom kort kommer vi också att lansera riktigt förmånliga ”Stay & Play” paket på GolfStar Cambrils. Så håll ut… mer information kommer inom kort…😉

Är du inte ressugen men ändå vill träna swingen, besök då GolfStar Indoor. Anläggningen ligger längs infarten till GolfStar Lindö och där finns fem TrackMan-simulatorer med den senaste tekniken. Förutom våra simulatorer finns en reception där du kan köpa dricka och godis. Dessutom finns också en golfshop och just nu har vi julrea på kläder, bollar, handskar, kepsar och mycket mer. Så passa på att komma förbi och handla dina julklappar samt du vet väl att du som GolfStar medlem alltid har 25% rabatt på våra timpriser. Varmt välkommen!

Avslutningsvis vill vi också passa på att informera om att vi inom kort kommer skicka ut en medlemsenkät som vi hoppas att så många som möjligt svarar på och ger oss feedback på vår verksamhet, allt för att vi ska kunna bli bättre. Medlemsenkäten genomförs i ett samarbete med 59Club som också kommer finnas med som avsändare på det utskicket tillsammans med oss.

Jag vill också ta tillfället i akt och tacka samtliga medlemmar, kunder, gäster, medarbetare, Club Operators och andra samarbetspartners för i år och passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Golf År!

/Stefan Brikell, Loyalty Manager på GolfStar

Nyhetsarkiv