av Published On: 11 augusti, 2023

Som vi alla har märkt så har vädergudarna varit emot oss den senaste tiden. Det har kommit enorma mängder regn som har drabbat vissa av våra golfbanor hårt med översvämningar, blöta fairways och packade bunkrar.
Den kraftiga nederbörden innebär att några av våra banor har blivit översvämmade och ospelbara, men samtidigt har vissa av våra banor klarat av regnet bra och går fortfarande att spela härlig golf på!

Nedan följer en sammanfattning av hur våra banor är för tillfället. Kom ihåg att detta kan ändras snabbt, så se till att gå in på respektive anläggnings Facebook-sida (som du hittar HÄR här) för att läsa den senaste informationen.

Bodaholm
Banan är fin efter omständigheterna. En provisorisk tee på hål 5, men i övrigt har banan klarat regnet bra. Bilförbud tills åtminstone måndag 14/8. I helgen är grillen igång som vanligt!

Bromma
Banan har klarat regnet bra. Banan och rangen är öppna som vanligt och är klippta enligt ordinarie schema. Bilar är tillåtna.

Brollsta
Båda banorna är öppna som vanligt, dock är det blött på sina håll och en del vattenfyllda bunkrar, men överlag är banan i bra skick. Tyvärr kommer det att vara golfbilsförbud hela helgen (12-13/8) så tar vi nytt beslut i början av nästa vecka.

Gripsholm
Banan är öppen men blöt. Nästan allt stående vatten på banan är borta. En del bunkrar har vatten kvar i sig. På grund av regnet ligger banpersonalen efter med klippningen men gör sitt bästa för att ta igen arbetet innan och under helgen. Bilförbud råder tillsvidare, nytt beslut tas på måndag 14/8. Dessutom har vi fått besök av vildsvinen på banan återigen, greenfeen reduceras därmed. Kontakta gärna Gripsholms reception för mer information, tel 0770220015.

Hässelby
Samma status som Bromma. Banan har klarat regnet bra. Banan och rangen är öppna som vanligt och är klippta enligt ordinarie schema. Bilar är tillåtna.

International
Banan är blöt men öppen som vanligt och fullt spelbar. Dock bilförbud till åtminstone 14/8.

Kungsängen
Bilförbud minst hela helgen 12-13/8. Båda banorna klippta (förutom de blötaste partierna). En del grässpill på banan från gräsklipparna efter klippningen. Vagnar tillåtna med uppmaning att köra försiktigt på banan och långt bort från greenområdena/tees.

Kyssinge
Kyssinges 18-hålare är stängd tillsvidare då dammen mellan 8an och 2an svämmat över. 9-hålaren är öppen som vanligt. På Kyssinge är det tyvärr inget vi kan göra för att sänka dammnivåerna eftersom allt vatten från banan rinner ut på ett ställe. Det är därför inte möjligt att pumpa bort vattnet utan vi måste vänta på att vattennivån sjunker.
Det golfspelarna kan hjälpa till med på 9-hålaren är att tänka på var man går och drar sin vagn. Undvik blöta områden och gå inte mellan green och bunker. Det är också extra viktigt att laga nedslagsmärken då greenerna är mjuka efter allt regn.

Lindö
Lindös banor har klarat senaste dagarnas regn riktigt bra och har idag kunnat klippas på alla spelområden. Bunkrarna är krattade men vissa bunkrar har fortsatt stående vatten.
Anläggningen tillåter golfbilar men ber att alla kör med extra försiktighet.

Lövsättra
Tyvärr drabbades Lövsättra av ett nytt kraftigt regn under fredagen. Banan är i skrivande stund väldigt blöt. Bilförbud råder tillsvidare. Många av bunkrarna är vattenfyllda. Banan är för tillfället öppen men Lövsättras personal utvärderar läget under tidig morgon på lördag och uppdaterar på sin Facebooksida.

Riksten
Banan är öppen men blöt. Nästan allt stående vatten på banan är borta. En del bunkrar har vatten kvar i sig. På grund av regnet ligger banpersonalen efter med klippningen men gör sitt bästa för att ta igen arbetet innan och under helgen. Bilförbud råder tillsvidare, nytt beslut tas på måndag 14/8.

Waxholm
Fortfarande blött, men banpersonalen kan sköta större ytor idag än igår. Väldigt mycket klippspill dock och kommer vara så tills vi kunnat klippa torrt några gånger. Golfbilsförbud till och med söndag.

Viksberg
Banan är öppen men blöt. Nästan allt stående vatten på banan är borta. En del bunkrar har vatten kvar i sig. På grund av regnet ligger banpersonalen efter med klippningen men gör sitt bästa för att ta igen arbetet innan och under helgen. Bilförbud råder tillsvidare, nytt beslut tas på måndag 14/8.

För löpande information om banorna, kika respektive anläggnings Facebooksida.

På alla anläggningar är rangerna öppna som vanligt. Passa på att spela GolfStar Closest i Toptracer på Hässelby och Lindö, mer info om GolfStar Closest finner du HÄR.

Se till att vara extra noggranna med att lägga tillbaka torvor och laga nedslagsmärken nu när banan är mjuk och skör, det tjänar vi alla på till hösten. Tänk på att vara försiktiga kring greenområdena och tees och ställ vagnen och bagen en bit vid sidan av.

Varmt välkomna till GolfStars banor!

Nyhetsarkiv