av Published On: 27 mars, 2023

GolfStars redaktion träffade Maj-Lis Engqvist, en av de 60 lyckliga vinnarna av vouchers från medlemsutlottningen förra hösten och som vann en vistelse på La Torre Golf Resort i Murcia. Med sig på resan hade hon maken Nippe och de har just kommit hem till snön igen efter att ha tillbringat några härliga golfdagar på La Torre Golf Resort.

Hur kändes det att vinna en ”voucher” till La Torre Golf Resort på medlemsutlottningen i höstas?
– Med stor förvåning, jag brukar normalt inte ha tur i utlottningar. Så det blev en stor glädje.

Har ni varit i Murcia tidigare och spelat golf?
– Nej, det var första gången i Murcia. Vi hyrde bil från Alicante och det tog cirka 1 timme från flygplatsen till hotellet och vägarna var mycket bra.

Vad är era intryck av vistelsen på La Torre Golf Resort?
– Härligt klimat så här i mars månad, perfekt golfväder, det märktes att det varit torrt länge.

Hur var hotellet och hann ni pröva några av deras restauranger?
– Hotellet var förstklassiskt, mycket trevligt rum med utsikt över det 9:e hålet på La Torre Golf. Frukosten var mycket bra. Hotellet har många rum men det var väldigt tyst. Vi testade en av hotellets restauranger ”La Vinoteca” och maten bra men lite dyr.

Hur många rundor hann ni spela, på vilka banor och vad var era intryck från banorna?
– Vi hann med att spela alla GNK Golfs 3 banorna. Första dagen spelade vi på La Torre som låg en kort promenad från hotellet. En flack bana, lite utmanande vid vissa vattenhinder, dock sönderbrända fairways som i och för sig gjorde att bollen studsade bra.

Dag två var det dags för El Valle, en bilresa på ca: 15 minuter från hotellet. En trevlig bana men den dagen då vi var där blåste det rejält. Också en bana lätt att gå.

Sista dagen spelade vi på Hacienda Riquelme som ligger en bilresa på ca. 20 minuter från hotellet. Trevlig bana, lätt att gå. Blåste dock också denna dag men avtog efter en stund på banan. Lunchen i bersån vid banan var njutbar. Det var lätt att åka bil från hotellet till både El Valle och Hacienda Riquelme, då det är bra skyltat längs vägen.

Har ni gjort något annat trevligt förutom att spela golf som ni kan rekommendera?
– Eftersom vi bara stannade i 4 nätter hann vi inte se så mycket runt omkring mer än anläggningen La Torre. Vi besökte även några andra restauranger som finns på resorten, samtliga med bra mat.

Skulle ni rekommendera andra medlemmar att också åka hit och spela och bo?
– Ja verkligen, trevligt boende, härligt klimat under vårvintern, banorna lätta att gå. Vi kan tänka oss att åka tillbaka.

Stort tack för pratstunden och nu håller vi tummarna för att det ska sluta att snöa och att våren snart är på väg, så vi kan öppna banorna härhemma!

 

Nyhetsarkiv