av Published On: 21 juli, 2022

Nu är GolfStar Travel lanserat sedan någon vecka tillbaka och det är fantastiskt att vara tillbaka på Empodà igen. I samband med besöket fick GolfStar redaktionen en pratstund med Nil Romero som är hotellchef och Paula Álvarez, försäljningsansvarig på Empordà Golf.

Berätta mer om de renoveringar ni har gjort på Empordà under de senaste två åren?
Vårt hotell totalrenoverades 2020. Vi har nu 86 rum med modern design och även övriga ytor på hotellet går i samma stil. Vi har också en utomhuspool och ett nytt klubbhus som inkluderar en mycket fashionabel Proshop och en nyrenoverad restaurang, berättar Nil.

Därtill har vi har höjt standarden på hotellet och gjort viktiga förbättringar av kvaliteten på hotellets faciliteter, klubbhuset samt ökat finishen ute på våra välkända golfbanor Links & Forest. Vår målsättning är att hela anläggningen ska bli en ”hållbar” resort. Det är viktigt för oss.

Under säsongen har ni haft ett par stora golftävlingar, berätta mer om dem?
Det stämmer, vi har varit spelplatsen för ett par stora golftävlingar. I februari spelades GolfStar Winter Series på MoreGolf Mastercard Tour och Challenge Touren var här och gästade oss under juni månad. I början på november kommer också andra steget på DP World Tour Q School att spelas här, fortsätter Nil.

När är bästa tiden att åka till Empordà för att spela golf?
Du kan spela golf på våra 36 hål året runt. Vi har ett medelhavsklimat som är optimalt för golfspel, inte för varmt på sommaren och inte för kallt på vintern, säger Paula.

Förutom golfen, vad ska jag inte missa när jag är här och hälsar på er?
Costa Brava är ett fantastiskt område, som erbjuder underbara stränder och vyer över Medelhavet. Massor av både små och lite större medeltida byar som är värda att besöka. Är du intresserad av historia, så ska du besöka Girona som ligger cirka 45 minuter bort med bil. Där hittar du gotisk, barock, romersk konst och missa inte heller de judiska kvarteren. Ett besök på Dali-museet i Figueres är också ett måste när du är här, fortsätter Paula.

Uppskattar du god mat och dryck, så är du på helt rätt plats. Här finns färsk fisk, skaldjur och kött. Allt lokalt producerat. Det finns många restauranger i området, där du kan smaka på vår gastronomi och våra lokala viner.

Är det något ni vill hälsa till GolfStars medlemmar?
Teamet på Empordà Golf / Hotel Terraverda är alla här för att hjälpa dig under din golfsemester och vi lovar att göra det bästa av den. Besök oss, du kommer inte ångra dig, avslutar Paula och Nil med varsitt leende.

Är du också intresserad av att besöka Empordà… läs mer här.

Trevlig resa!

Nyhetsarkiv