av Published On: 23 juni, 2022

Tidigare i veckan berättade vi att vi snart kommer att lansera GolfStar Travel. Detta är en medlemsförmån, helt unik för dig som har ett Play All Small, Medium eller Large och som ger dig riktigt fördelaktiga priser på Stay & Play-paket hos våra partners i Spanien. Nu kan vi stolt berätta att vi tecknat avtal med Empordà Golf som är en av våra utvalda partners.

– Empordà Golf är en fantastisk 36-hålsanläggning som ligger i hjärtat av regionen Costa Brava, belägen cirka 1,5 timmes bilresa norr om Barcelonas flygplats och inte så långt ifrån staden Girona, säger Stefan Brikell, Loyalty Manager på GolfStar.

– På anläggningen finns två utmärkta och variationsrika golfbanor, Forest och Links Course precis utanför hotellet. Bägge banorna är ritade av välkända banarkitekten Robert von Hagge och på dessa banor har det spelats många stora tävlingar, Challenge Touren var här och spelade häromveckan och i våras spelades också GolfStar Winter Series på MoreGolf Mastercard Tour här för att nämna några, fortsätter Stefan.

Forest Course är vackert inbäddad i den typiska pinjeskogen som är så karakteristisk för regionen och som bildar väggar av träd längs fairways. Hamnar ditt utslag mellan träden, gör du klokast i att bara hitta den säkraste vägen ut på fairway igen. Tänk inte ens tanken att gå för green, pinjeträdens toppar är som ett tak som effektivt stoppar allt. Det är en flack, omväxlande bana där varje hål har sin unika karaktär och det finns ett antal vattenhinder som gör banan till en riktig utmaning.

Links Course är en härlig och utmanande golfbana med inland links karaktär. Banan är öppen och har böljande fairways som omsluts av stora kullar och många bunkrar. På några ställen letar sig banan in i skogspartier och då smalnar fairways av och en del vattenhinder kommer in i spel. Greenerna är stora, ondulerade och riktigt snabba.

Hotel Terraverda ligger i direkt anslutning till banorna och öppnade upp dörrarna igen i början av 2020 efter ett omfattande och ambitiöst renoverings- och ombyggnadsarbete. Ambitionen är att bli en av Spaniens och Europas bästa golfanläggningar och dom sannerligen är på god väg redan nu. Hotellet är modernt inrett och har 86 ljusa, rymliga rum med stora terrasser/balkonger. Samtliga rum har härliga vyer över antingen Montgri bergen eller golfbanorna.

På anläggningen finns två olika restauranger. I bottenvåningen av hotellet hittar du Terrafonda Restaurant. Där råder en lugn, avslappnad atmosfär och här bjuder köksteamet in dig till att njuta av utsökta rätter med härliga medelhavssmaker som serveras tillsammans med utsökta lokala viner.
I denna restaurang serveras även en utsökt frukostbuffé varje morgon som ingår i ditt paket.

I klubbhuset finner du Restaurant Entrecamps, där du har en härlig utsikt över golfbanorna och övningsområdet. På menyn finns allt ifrån goda sallader, utsökta hamburgare till mer avancerade rätter, alla tillagade på lokala råvaror.

På hotellet hittar du också en bar med sköna soffgrupper både inne och ute, där du kan njuta av en avec efter en god middag tillsammans med dina golfvänner.

Det finns också en utomhuspool med utsikt över golfbanorna och det är en perfekt plats för ett dopp efter din runda. Därefter kan du sedan tillbringa lite tid med att läsa en bok i någon av solstolarna eller bara njuta av en utsökt cocktail i eftermiddagssolen. Dessutom finns ett modernt och välutrustad gym på hotellet.

Inom kort kommer vi också att presentera fler våra utvalda partners och från början av julimånad kommer de också att vara bokningsbara via vår hemsida, avslutar Stefan.

Varmt välkomna till GolfStar Travel!

Nyhetsarkiv