av Published On: 13 december, 2021

Ännu en golfsäsong är över och även denna har tyvärr gått i pandemins fotspår. I slutet på februarimånad öppnade vi rangen på GolfStar Bromma och en månad senare var det äntligen säsongspremiär. Då Bromma, Hässelby, Kyssinges 9-hålsbana och Kungsängen Queens Course öppnade för spel. På Skärtorsdagen den 1 april öppnade vi ännu fler banor och i mitten av april var samtliga av våra 19 banor öppna för säsongen.

Även säsongen 2021 blev lång och så sent som den 20:e november tvingades vi stänga de sista banorna p.g.a kylan. Förutom Brollsta och Waxholms 9-hålsbanor som även denna vinter kommer att hållas öppna för spel oavsett väder och vind.

Nya rekord har slagit och golfen har vuxit sig än starkare. Totalt finns det idag 522.540 st aktiva golfare i Sverige enligt statistik från Svenska Golfförbundet. När vi nu summerar den gångna säsongen, så ser vi att det totala antalet medlemmar i GolfStars klubbar som är verksamma på våra anläggningar uppgår till 17.949 st. Vilket är ”all time high”!!!

Lägger vi till Cloud Golf Club som också ingår i GolfStar koncernen och som förövrigt är Sveriges största golfklubb med över 25.000 medlemmar, så är över 8% av Sveriges aktiva golfare en del av GolfStar familjen. Tittar man vidare på listan över Sveriges största klubbar med flest antal medlemmar hittar man GolfStar Golf Club på 6:e plats, Huvudstadens GK på 8:e och Waxholms GK på 21:a plats.

Och på listan över de klubbar som vuxit mest i antal medlemmar sedan 2020, så toppar Cloud Golf Club listan, Waxholms GK finns på 4:e plats, Huvudstadens GK på 5:e och Björklidens GK på 10:e plats.

Imponerande siffror och ett gott betyg på att vårt koncept att erbjuda ”Mest golf för pengarna” i kombination med välarrangerade klubbaktiviteter genomförda av våra associerade golfklubbar ute på våra anläggningar uppskattas bland golfarna.

Tittar vi på beläggningen, så har antalet spelade rundor på våra banor, minskat i jämförelse med förra året. Detta märktes tydligt från senare delen av augustimånad då spelet minskade, framför allt på vardagar. Ett tecken på att de flesta av oss fått dos 2 och att samhället började gå tillbaka till det normala, då smittspridningen minskade och rekommendationerna från FHM lättades upp.

Topp 5 listan över våra mest spelade banor under 2021:
1. Riksten
2. Waxholm 18-hålsbana
3. Kungsängen Kings Course
4. Lindö Dal
5. Hässelby

Även denna säsong har våra banor hållit en hög kvalité trots högt speltryck med undantag för Gripsholm. Där vi haft en extern skötselpartner de senaste säsongerna. Detta avtal är uppsagt och vi tar själva över driften i egen regi. Som vi tidigare informerat om kommer Kungsängen Kings Course att finns kvar i sin nuvarande layout även under säsongen 2022. Vill också ta tillfället i akt och rikta ett stort tack till samtliga av våra banteam som jobbat hårt ute på våra banor.

Under hösten tecknade vi ett omfattande samarbetsavtal med Finlands största golfaktör GoGolf, som bland annat driver 9 st golfbanor i Helsingforsregionen. Exakt vilka medlemskategorier som kommer att kunna spela fritt även på dessa banor, jobbar vi med och ber att få återkomma med mer information under januarimånad.

Vidare jobbar vi också aktivt med att hitta en eller flera samarbetspartners i Spanien och att kunna etablera GolfStar på den Iberiska halvön. Vår målsättning är att kunna hissa GolfStar flaggan och sätta upp vår logotype på klubbhuset senast hösten 2022 och då återigen kunna erbjuda spelmöjligheter året runt, i ett varmare klimat än här hemma i Svedala.

Innan vi går på julledighet, så kommer flyttlasset att gå från vårt HK eller Supportkontoret som vi nu kallar det i Solna till Lindö inom de närmaste dagarna. För mig personligen känns det som att komma hem igen. Då jag 1992, som 22-åring började att jobba på Stockholm Lindö Park som anläggningen då hette. En annan jubilar är Huvudstadens GK som firar 30-års jubileum i september 2022.

Se nu till att betala din faktura innan årsskiftet, så sparar du 500:- om du tecknar ditt GolfStar Play All Small, Medium eller Large medlemskap. Se också till att vara rädda om er själva, era nära och kära, håll i, håll ut, håll avstånd, undvik trängsel och ta dos 3 när du erbjuds den, så hoppas vi på att vi kommer till rätta med pandemin och får en tidig säsongsstart nästa år.

Jag vill också passa på att tacka samtliga medlemmar, kunder, gäster, medarbetare, Club Operators och andra samarbetspartners för i år och önska er alla Feliz Navidad, jag menar… God Jul och ett Gott Nytt Golf År!

Stefan Brikell
Loyalty Manager på GolfStar

Nyhetsarkiv