av Published On: 22 december, 2022

En lång vinter och en kall vår gjorde att årets golfsäsong drog i gång senare än vad vi alla önskat och hoppats på. Först till påskhelgen kunde vi öppna Lindö Park, Äng och Kyssinges 9-hålsbana för spel. Veckan efter öppnade vi fler banor och så höll det på fram till mitten av majmånad. Då även Brollstas 18-hålsbana som var sist ut kunde öppnas efter mycket hårt arbete av banteamet på plats.

Trots en tuff start, kan vi blicka tillbaka på banor i fint skick och som var öppna fram till dess att vädret satte stopp för det i slutet av oktober månad. Lindö Äng fortsatte vi att hålla öppen för spel ända fram till 17 november, då denna vinters första snöstorm var i antågande och vi tvingades stänga den. Är du sugen på vintergolf, så håller vi Brollsta och Waxholms 9-hålsbanor öppna för spel hela vintern oavsett väder och vind.

Ett stort och varmt tack till hela vårt greenkeeping team för allt jobb ni lagt ner på våra 19 banor under säsongen.

Och som vi tidigare informerat om kommer både Gripsholm och Kungsängen Kings Course att finns kvar i sina nuvarande layouter även under säsongen 2023.

Antalet aktiva golfare har under 2022 minskat jämfört med 2021. Totalt finns det idag 505.577 st aktiva golfare i Sverige enligt statistik från Svenska Golfförbundet. När vi summerar den gångna säsongen, så ser vi att det totala antalet medlemmar i GolfStars klubbar som är verksamma på våra anläggningar uppgår till 16.910 st.

Lägger vi därtill Cloud Golf Club som också ingår i GolfStar koncernen och som är Sveriges i särklass största golfklubb med över 29.416 medlemmar, så är cirka 9% av Sveriges aktiva golfare en del av GolfStar familjen.

Tittar man på listan över Sveriges 50 största golfklubbar, hittar man Huvudstadens GK på 6:e plats, GolfStar Golf Club på 7:e plats och Waxholms GK på 16:e plats.

Och på listan över de klubbar som vuxit mest i antal medlemmar sedan 2021, så hittar man Cloud Golf Club på 2:a plats, Huvudstadens GK på 4:e plats och Waxholms GK på 5:e plats.

Fantastiska siffror och ytterligare ett bevis på att vårt koncept att erbjuda ”Mest golf för pengarna” i kombination med välarrangerade och mycket uppskattade klubbaktiviteter genomförda av våra associerade golfklubbar på våra anläggningar är något som golfarna gillar skarpt.

Gällande beläggningen, så har antalet spelade rundor på våra banor under säsongen 2022, minskat med ca: 15% jämfört med 2021. Jämför vi beläggningen med 2019 årssäsong, så har beläggningen ökat med över 30%. I dessa siffror ingår inte tävlingsspelet på våra banor.

Topp 5 listan över våra mest spelade banor under 2022:
1. Riksten
2. Kungsängen Kings Course
3. Lindö Dal
4. Waxholm 18-hålsbana
5. Viksberg

Inför säsongen bytte vi bokningssystem till Sweetspot för att öka tillgängligheten för våra medlemmar och gäster. Vi bytte också till GolfMores betalsystem på våra driving ranger för att förenkla och skapa fler betalsätt. Därtill har vi investerat i Toptracer på tio platser på både Hässelby och Lindö. I början av oktober installerades även infravärme och belysning på rangen på Hässelby. Allt för att kunna förlänga öppettiderna och förhöja rangeupplevelsen. Vi har också arrangerat ett flertal rangetävlingar med olika teman som varit mycket populära och lockat många deltagare.

Vidare har vi lanserat GolfStar Go… GolfStar Travel… och GolfStar Indoor under den gångna säsongen.

Totalt genomfördes tio GolfStar Go tävlingar. Samtliga av dessa var mycket populära med stora startfält, med fina priser och med härlig inramning både på och runt golfbanan. Tack till alla som var med och tävlade och ett grattis till alla segrare.

Under sommaren lanserade vi också GolfStar Travel. En medlemsförmån, helt unik för de som har ett Play All Small, Medium och Large medlemskap, som ger dig som medlem riktigt förmånliga priser på ”Stay & Play” – paket hos våra utvalda partners i Spanien. Våra partners är Empordà Golf, norr om Barcelona, La Sella Golf Resort & Spa, norr om Alicante och GNK Golf/La Torre Golf Resort i Murciaregionen. Har du ännu inte upptäckt GolfStar Travel, så kan du läsa mer på hemsidan och varför inte boka in en vistelse på någon av dessa härliga golfanläggningar i vinter.

Är du inte ressugen men ändå vill träna swingen, besök då GolfStar Indoor som är vårt senaste tillskott av anläggningar och som vi öppnade upp i början av oktobermånad.  Anläggningen är på totalt 400 m² och där finns fem TrackMan-simulatorer med den senaste tekniken. Förutom våra simulatorer finns en reception där du kan köpa dricka och godis. Här finns också en golfshop, där du hittar kläder, bollar, handskar, kepsar och mycket mer. Dessutom har du som GolfStar medlem alltid minst 25% rabatt på våra timpriser.

Till sist… har du inte redan köpt ditt medlemskap för 2023, så passa på att göra det innan årsskiftet, så sparar du upp till 1.000 kr.

Jag vill också ta tillfället i akt och tacka samtliga medlemmar, kunder, gäster, medarbetare, Club Operators och andra samarbetspartners för i år och passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Golf År!

/Stefan Brikell, Loyalty Manager på GolfStar

Nyhetsarkiv