av Published On: 19 augusti, 2022

GolfStar Travel är lanserat sedan en månad tillbaka och det är underbart att vara tillbaka igen på La Sella Golf Resort & Spa, en timme norr om Alicante. I samband med besöket fick GolfStar redaktionen en pratstund med Hilario Tomás som är marknads- och försäljningschef på resorten.

Berätta lite mer om din bakgrund och hur länge har du arbetat här på La Sella Golf Resort & Spa?
Efter att ha arbetat 10 år på InterContinental Hotels Group, så tog jag mig an en ny utmaning här på Dénia Marriott La Sella i slutet på 2019. La Sella är en fantastisk anläggning, belägen i hjärtat av Montgó Natural Park och endast 10 minuter från de härliga stränderna och vikarna i Dénia och Jávea. Två städer som bland annat är kända för sin gastronomi, även på nationell nivå och som har ett idealiskt klimat under hela året. Vilket gör detta område till en idealisk destination för att njuta av golf eller andra aktiviteter i detta idylliska hörn av Spanien.

Jag vet att ni har gjort en ”total makeover” av hotellet… kan du berätta mer om vad som har gjorts?
Hotellet genomgick en totalrenovering i slutet av 2019. Allt för att anpassa det till de kvalitetsnivåer som gäller för MARRIOTT hotell, som är den ledande hotellkedjan i Premium-segmentet med fler än 7.000 hotell runt om i världen och som är synonymt med kvalitet och utmärkt service. Hotellets 186 rum, restauranger, barer, gemensamma utrymmen och konferensrum totalrenoverades, vilket har förädlat hotellets utseende och förbättrat komforten, effektiviteten och servicen på alla nivåer.

Men det är inte bara hotellet som har renoverats, utan även golfbanan med sina 27 hål har också renoverats av företaget Olazábal Design, med självaste José Maria Olazábal i spetsen som stått för layouten och varit med i arbetet under byggnationen. Första delen i denna renovering var att bygga om vår driving range. Nu är samtliga utslagsplatser gjorda av konstgräs från det prestigefyllda märket Huxley Golf. Ute på driving rangen finns sex stycken nya målgreener med naturligt gräs, varav 3 av dem också har bunkrar. Med dessa nya greener, som ligger på olika avstånd, gör det möjligt att återskapa samma spelförhållanden som det är ute på våra golfbanor. Vilket gör att driving range upplevelsen blir mer intressant för våra besökare. Därefter har också våra tre 9-hålsslingorna renoverats och fått ny layout samt en bättre kvalité och finish på spelytorna.

Förutom golfen erbjuder ni många andra faciliteter till era gäster… vänligen beskriv dem?
Vi har ett brett utbud av restauranger på resorten, vilket vi är stolta över. Totalt har vi fyra stycken restauranger som erbjuder olika typer av teman. Här är två förslag som man inte ska missa under sin vistelse hos oss. Det första är Montgó-restaurangen som erbjuder medelhavsmat och ligger på en stor inglasad terrass med utsikt över golfbanan och poolområdet. Mitt andra förslag är Segaria Thai-restaurangen, där våra kockar presenterar en thailändsk meny och våra gäster tas med på en kulinarisk resa genom det thailändska kökets exotiska rätter.

En annan av hotellets främsta faciliteter är vårt magnifika SPA, också det renoverat för att erbjuda unika upplevelser i en varm atmosfär som badar i naturligt ljus. Här kan våra gäster njuta av vatten hydromassage, hamam, olika typer av bastur och en spektakulär utomhusterrass med jacuzzipool. Dessutom finns det ett brett utbud av olika typer av behandlingar och ett 24-timmarsöppet gym.

Omgivningarna runt resorten är vackra… vad bör jag inte missa att göra efter min golfrunda?
Med tanke på vårt läge här på Costa Blanca kusten, så ska du inte missa våra underbara sandstränder där havet är turkosfärgat och som bara ligger några minuters bilresa från vårt hotell. På stränderna hittar du ett rikt utbud av olika aktiviteter och vattensporter.

Är du intresserad av gastronomi, gör ett besök i Dénia som har ett fantastiskt utbud av restauranger. Här hittar du allt i från små strandrestauranger, där du sitter med fötterna direkt i sanden till restauranger som har 1, 2 och 3 Michelin stjärnor. Dénia är den enda staden i Spanien som fått en UNESCO utmärkelse för sin gastronomiska kreativitet. Här finns fler än 300 restauranger och är ett paradis för dig som älskar mat.

När är bästa tiden att besöka La Sella?
Dénia har ett medelhavsklimat, med mer än 300 dagars garanterat solsken om året. Den genomsnittlig årstemperatur ligger på 20 grader och vi har väldigt lite nederbörd i denna region. Vilket gör denna region perfekt för golfspel. Dock skulle jag undvika sommarmånaderna, juli och augusti, då temperaturerna är höga.

Något annat du vill passa på att hälsa till våra medlemmar i GolfStar?
Vi har allt redo för att erbjuda dig en vistelse utöver det vanliga. Du ska inte missa detta hörn av Spanien, med dess gastronomi, landskap och livsstil. Dra nytta av våra förmånliga ”Stay & Play”-paket som vi erbjuder dig som GolfStar-medlem och ta chansen att besöka oss och spela våra otroliga golfbanor, i ett klimat som är svårt att slå. Varmt välkomna!

Är du också intresserad av att besöka La Sella Golf Resort & Spa… läs mer här.

Trevlig resa!

Nyhetsarkiv