av Published On: 27 juli, 2022

GolfStar Travel är lanserat sedan ett par veckor tillbaka och det är fantastiskt att vara tillbaka på GNK Golfs banor och La Torre Golf Resort i Murcia regionen igen. I samband med besöket fick GolfStar redaktionen en pratstund med Chris Ahern som är försäljningsansvarig på GNK Golf.

Berätta lite om dig själv, hur länge du har arbetat här och vad som är så fantastiskt med Murcia?
Jag jobbar med försäljningen på GNK Golf och har jobbat här sedan våren 2015. Jag flyttade från Göteborg till Murcia för över 12 år sedan och älskar att bo i denna del av Spanien. Förutom vädret, så erbjuder regionen fantastiska golfbanor, härliga stränder och massor av underbara restauranger och barer. Människorna i Murcia är också extremt vänliga och det är en fantastisk plats att bo på och att besöka som golfare.

GNK Golf är en ”multi-course ägare” precis som GolfStar och ni har fyra olika golfbanor, berätta lite mer om dem?
GNK Golf är stolta över att kunna erbjuda 4 fantastiska golfbanor här i Murcia regionen. Tre av de fyra banorna är Nicklaus Design och den fjärde banan, Alhama Signature, är en Jack Nicklaus Signature course. Alla våra fyra golfbanor ligger inom en radie av 30 km och är lättillgängliga att nå via vägnätet härnere. På alla våra 4 anläggningar finns proshop, restaurang, driving-range, putting green och övningsområden. Varje golfbana har sin egen layout och passar för alla nivåer av golfare.

La Torre Golf ligger i direkt anslutning till Doubletree by Hilton hotellet på La Torre Golf Resort. Det är en par-68 bana men låt den inte lura dig. Den har sex fantastiska par 3-hål och är en mycket trevlig men utmanande golfbana. Den är inte så lång men som golfare måste man spela banan strategiskt för att göra bra score.

Hacienda Riquelme Golf ligger 10 minuters bilresa från La Torre Golf Resort och ligger i en vacker bergskedja som heter Sierra de Carrascoy. Banans fantastiska layout slingrar sig vackert genom den naturliga terrängen bland olivträd och vilda blommor. Greenerna är upphöjda och väl skyddade av robusta bunkrar men fairways är bredda, så spelaren har alla möjligheter att undvika problemen. ”El Cason” som klubbhuset heter är en renoverad bondgård och här kan golfaren njut av både god mat och dryck både före och efter sin runda.

El Valle Golf ligger också bara 10 minuters bilresa från La Torre Golf Resort. Denna bana ligger i en ökendal och påminner om golfbanor borta i Arizona eller Nevada. Banan har steniga kalkstensberg som banans layout använder briljant för att ge underbara utmaningar men också för att ge en fantastisk utsikt över dalen nedanför. El Valle är en av de mest populära banorna i Murcia regionen och är bara ett måste att spela för alla golfare som är på besök.

Alhama Signature Course anses av många vara en av de bästa golfbanorna i Spanien. Golfbanan har för många bra hål för att försöka nämna något speciellt. Från början till slut kommer golfaren att mötas av en ny utmaning på varje hål och spelarens uppskattning av banan kommer att växa under rundan. Banan ligger ca: 35 minuters bilväg från La Torre Golf Resort och är ett måste att spela för riktiga golfentusiaster.

Alla våra fyra golfbanor är designade utifrån Jack Nicklaus egen filosofi om att golf är ett spel där man måste använda sitt förnuft för att lyckas. På varje hål har golfaren många alternativ för hur man kan spela hålet bäst utifrån sitt eget handicap. Antingen väljer man att spela mer aggressivt eller spela säkert för att undvika eventuella problem ute på banorna. Vi på GNK Golf är stolta över att kunna erbjuda våra medlemmar och gäster fyra fantastiska golfbanor som går att spela och njuta av året runt.

I de ”Stay & Play”-paket som ni erbjuder våra medlemmar, så bor de på hotellet, DoubleTree by Hilton på La Torre Golf Resort. Kan du berätta lite om hotellet och dess faciliteter?
Doubletree by Hilton Hotel är ett 5-stjärnigt hotell, beläget i hjärtat av La Torre Golf Resort. Hotellet har 133 rymliga rum, samtliga med balkong eller terrass och med utsikt över golfbanan. På hotellet finns också ett otroligt spa- och fitnesscenter samt en enorm utomhuspool som hotellets gäster kan nyttja av. Förutom hotellets huvudrestaurang och bar finns också ett flertal olika restauranger och barer. Här finns en italiensk restaurang, en indisk restaurang, ett Steakhouse, en helt nyöppnad O´Learys Sportsbar, Clover Irish Bar och andra små kaféer/barer. Resorten har verkligen massor att erbjuda alla gäster som besöker La Torre Golf Resort.

Vad får jag inte missa att göra… efter att jag avslutat min golfrunda?
Murcia är beläget i Costa Cálida regionen i Spanien, den varma kusten. Här finns över 200 km kustlinje från Medelhavet till Mar Menor bukten, som alla ligger bara en kort bilresa från resorten. Costa Cálida erbjuder underbara restauranger och barer där du kan njuta av vädret och bara koppla av efter din golfrunda. Om du bestämmer dig för att ta en ledig dag från golfen, så kommer det inte att vara svårt att hitta andra aktiviteter att göra och njuta av under din vistelse. Hamnstaden Cartagena ligger 30 minuters bilresa från La Torre Golf Resort och Murcias huvudstad, Murcia City, ligger bara 25 minuter bort från resorten. Båda städerna är fulla av underbara restauranger, bra shopping och är roliga att bara utforska.

När är bästa tiden att komma till Murcia och spela era golfbanor?
Regionen Murcia erbjuder över 300 soldagar om året. Det kan vara lite för varmt för att spela under sommarmånaderna, men under hösten, vintern och våren är vädret i Murcia svårslaget och det hittar man inte i andra delar av Spanien. Även under årets kallaste månader, dvs. december och januari är den genomsnittliga temperaturen runt 17 grader samt under hösten och våren ligger genomsnitts temperaturen på över 20 grader.

Något mer… du vill säga till våra medlemmar i GolfStar?
Om du inte har besökt den här delen av Spanien ännu, borde du göra det inom kort. Ta del av våra förmånliga ”Stay & Play”-paket som vi erbjuder dig som GolfStar medlem och ta tillfället i akt att besök oss och spela våra otroliga golfbanor, i ett väder som är svårt att slå. Regionen erbjuder inte bara fantastiska golfbanor utan här hittar du också många andra aktiviteter som du kan njuta av i detta lilla hörn av Spanien.

Är du också intresserad av att besöka GNK Golfs banor och La Torre Golf Resort… läs mer här.

Trevlig resa!

Nyhetsarkiv