av Published On: 29 april, 2022

Under maj månad kommer Toptracer Range att installeras på GolfStar Hässelby och GolfStar Lindö, där 10 mattor under tak på respektive anläggning förses med Toptracers skärmar och möjligheten att analysera dina slag, utveckla din förmåga i en rad olika spelutmaningar eller spela en virtuell golfrond på exempelvis Pebble Beach Golf Links.

– Det känns både roligt och spännande att äntligen få presentera vårt samarbete med Toptracer . Vi har under två års tid jobbat med att ta fram ett rangekoncept och satsat mycket på att utveckla våra ranger. Genom att höja kvalitén på våra rangebollar, utslagsmattor, måttangivelser, investerat i nya maskiner och i ett nytt betalsystem. Allt för att höja upplevelsen för våra medlemmar och gäster. Nu tar vi nästa steg i vår utvecklingsplan och installerar Toptracer på två av våra anläggningar, säger Lotta Hager, rangeansvarig på GolfStar.

Golfen genomgår en teknikrevolution och ett område där omfattande utveckling sker är tränings- och spelupplevelsen på drivingrangen. Med avancerad teknik erbjuds du numera möjlighet till direkt återkoppling på dina slag på rangen, allt från slaglängd till bollhastighet mäts, utan att du behöver ha någon egen utrustning med dig mer än dina klubbor. Du kan till och med utmana polaren i en närmast hål-tävling på sjuan på Pebble Beach eller spela en rond på Old Course i St Andrews.

Världsledande inom den här tekniken är Toptracer, som grundades i Sverige 2006, då under namnet Protracer. Entreprenören Daniel Forsgren utvecklade ursprungligen en teknologi för att revolutionera upplevelsen golfens tv-sändningar. Resultatet är den linje som visar proffsens bollflykt live i tv-sändningar och har gjort så i över 15 års tid från majors och tourtävlingar runtom i hela världen.

Med sin avancerade kamerateknologi kan Toptracer idag även leverera en revolutionerande upplevelse på drivingrangen.

– Vi är genuint glada och stolta över att GolfStar valt att ta det här steget tillsammans med oss. GolfStar är en pionjär på den moderna svenska golfscenen och det ska bli väldigt roligt att tillsammans leverera moderna rangeupplevelser i världsklass till GolfStars kunder, avslutar Olof Ellman, säljare på Toptracer.


Varmt välkomna ut och prova på GolfStar Hässelby och Lindö!

Nyhetsarkiv