Project Description

VÄLKOMMEN TILL GOLFSTAR LINDÖ

GolfStars Lindö-anläggning som är en av Nordens största golfanläggningar, ligger i natursköna Vallentuna 35 km norr om Stockholm

Här erbjuder GolfStar f n de två 18-hålsbanorna: Lindö Dal* och Lindö Äng*, en korthålsbana med nio hål samt sju generösa övningsområden där du kan träna alla tänkbara slag i din arsenal.

* Under åren 2018-2020 byggs den mycket populära golfbanan Lindö Park om och får en ny bansträckning men med hål du känner igen. Invigning av Nya Lindö Park sker under sommaren 2019. När så sker stängs banan Lindö Äng permanent.

Övningsområdena på GolfStar Lindö är många och generösa: Den stora drivingrangens utomhusdel har en stor tee med gräsliknande matta. Under tak finns ytterligare ett 40-tal mattor. Fem närspelsområden erbjuds idag, varav två har flera ”stationer” för alla typer av in- och närspelsslag. Tre övningsgreener och flera övningsbunkrar gör att du kan öva på vartenda slag du kan behöva i ”skarpt” läge. I samband med att Lindö Park byggs om färdigställer vi runt klubbhusen även två ytterligare övningsområden för din in- och när-spelsträning.

I golfreceptionen som ligger på vänster sida när du kommer från parkeringen kan du hyra klubbor, vagnar och bilar samt utrusta och klä dig med det mesta du behöver för ditt golfspel.

First Hotel Lindö Park
Sedan 1 mars 2018 driver First Hotel Lindö Park hotell- & konferensanläggningen här på en av nordens största golfanläggningar. Hotellet erbjuder 66 rymliga och moderna rum, alla med balkong eller uteplats med en härlig utsikt över golfbanorna. Här bor du mitt på banan och förmånliga Hotellpaket med Golf kan bokas.

I restaurangen driver First Hotel en rymlig åretrunt-öppen restaurang med fullständiga rättigheter.

På Lindö erbjuds även möjligheter att konferera i något av de 6 ljusa trevliga konferensrummen, förlägga din golftävling med möjlighet till övernattning och middagar, Kick-off/Bröllop/Fest/Event/Mässa…möjligheterna är många på Lindö och som på alla bra anläggningar kan du som hotellgäst även avsluta din dag med en mysig stund i vår nyrenoverade relaxavdelning.

Läs mer om First Hotel Lindö Park eller kontakta oss så berättar vi mer: +46 8 480 013 10.

VISSTE DU ATT?

År 2002 var Lindö Park värd för World Celebrity Golf, då bland annat USA´s förre president Bill Clinton var en av många internationella celebriteter som deltog i tävlingen.

Varmt välkommen till GolfStar Lindö!

Kontaktuppgifter
GolfStar Lindö
Lindövägen 1
186 92 Vallentuna
Telefon till Golfreceptionen: 0770-22 00 10
Telefon till First Hotel Lindö Park: 08-480 013 10
Hotellets hemsida
www.huvudstadensgolf.se
lindo@golfstar.se
Vägbeskrivning

VÅRA BANOR

LINDÖ DAL

Lindö Dal är en trevlig, varierande och stundtals utmanande 18-hålsbana i hed- och parklandskap.

 

Banans par är 70 och mäter 5 375 meter tee 54 och 4 560 meter från tee 46 och ritades av Björn Eriksson och Åke Persson. Den stod spelklar 1979, vilket gör den till den äldsta av GolfStars alla banor.

LINDÖ PARK

Lindö Park byggs om under åren 2018 – 2020 men planerad invigning är redan i augusti 2019.

LINDÖ ÄNG

Lindö Äng är en varierande och förlåtande park- och ängsbana med 18 hål i vacker natur. Banan hålls öppen fram till invigningen av Nya Lindö Park i augusti 2019 och stängs därefter permanent.

Banans par är 72 och mäter 5 735 meter från 57:ans tee och 4 640 meter från teebox 46. Lindö Äng är ritad av Björn Eriksson och öppnades år 2000.

Våra associerade golfklubbar