GolfStars redaktion fick en pratstund med Josef Tekin, Club Operator på GolfStar International och passade på att ställa lite frågor om allt som gjorts på anläggningen, hur uppstarten varit och hur den nya incheckningsautomaten i klubbhuset har mottagits av spelarna.

Säsongen är igång och du haft haft anläggningen öppen i lite drygt en månad. Vad är dina intryck och hur går det för dig?
– Det rullar på väldigt bra. Lite lugnare på vardagar men fullt tryck på helgerna. Det är svårt med bemanningen, mängden mat man ska tillaga men det hör till i början när man tar över en ny verksamhet. Vi lär oss varje dag.

Det har hänt mycket i klubbhuset under vintern, kan du berätta lite om vad som gjorts?
– Vi har tillsammans med superkillarna Kai & Kenneth från GolfStars fastighetsteam målat hela klubbhuset invändigt, fräschat upp övervåningen, skalat av med möbler, ändrat i inredningen och ordnat en loungedel. Förhoppningen är att vi ska få utsidan målad och altanen uppfräschad under året. Shopen är stängd tillsvidare men vi erbjuder bollar, pegs, handskar, keps etc. i receptionen.

Vad säger medlemmarna och kunderna som är ute hos dig och spelar?
– De tycker att det är superfräscht med ordning & reda samt rent och snyggt. Banan håller mycket högre klass i år och våra greener får mycket beröm. Det får också våra nya golfbilar. Sedan så är det alltid någon som tycker att ”det var bättre förr” men så är det alltid när man ändrar något.

Du ligger också i framkant när det gäller teknikutvecklingen och erbjuder spelarna att själva checka in i en automat i klubbhuset. Kan du berätta mer om hur det fungerar?
– Vi har det som ett komplement till receptionen. Spelarna checkar själva in sig i automaten i receptionen. Där skriver de ut scorekort eller skickar det digitalt till sin mobil.

– I automaten kan man registrera sina rundor, ändra tee, handicap och boka in sig på andra GolfStar anläggningar. Det är väldigt praktisk när det är kö i receptionen. Våra spelare som använt terminalen tycker att den är superbra. Det som krävs för att påbörja sin incheckning är att man först loggar in med sitt Golf-ID och lösenord, d v s det man använder vid bokning på webben. Observera att du bara kan checka in dig själv, inte dina kompisar och medspelare. Varje spelare måste själv göra detta.

Välkommen till oss på GolfStar International!