Vi har dröjt med öppningen av dessa två sista banor eftersom de inte klarat vintern lika bra som våra övriga 17 banor. När vi tog beslutet om att öppna dem den 17 maj hoppades vi få hjälp av vädret, främst värme och nederbörd som skulle få gräset att börja växa efter vintern. Båda har dessvärre i stort sett helt lyst med sin frånvaro varför grästillväxten har varit och fortfarande är begränsad.

Vi skjuter inte på öppningen ytterligare, men vi vill att du som gärna spelar på dessa banor ska veta hur banorna presenteras i dagsläget redan innan du bokar din starttid så läs gärna banstatusen här nedanför.

GolfStar Brollsta
Alla ordinarie greener är öppna vid öppningen men flera har en del skador, främst i form av kala fläckar och ojämhet vilka kommer ta ett par veckor innan de läker fullt ut. Vi har hjälpsått och kommer under nästa vecka att dressa greenerna för att få dem att bli jämnare. Ju mer värme och nederbörd de får desto snabbare blir de fina igen. För att minska ytterligare skador på greenerna så kommer flaggorna placeras på de gröna greenytorna. Tee på hål 6 kommer också att flyttas fram och spelas lite kortare än normalt.

GolfStar Lindö Dal
Vid öppning så kommer Lindö Dal ha fem provisoriska greener nr. 2, 5, 13, 15 och 16. Tyvärr har de inte återhämtats sig tillräckligt och vi behöver skydda dem till dess dom återhämtat sig.  Var vänlig respektera därför de avstängda och avspärrade greenerna som ska betraktas som MUA tills de öppnar.

Ordinare greenfeepriser reduceras med 50% och gäller tillsvidare.

Nu håller vi tummarna för högre dagstemperaturer och en hel del regn, gärna nattetid! 

Välkommen till GolfStars 19 Stockholms-banor!