GolfStars redaktion har träffat Calle Carlsson, VD på Lumine i samband med ett besök på anläggningen. Vi passade då på att fråga lite om vad som händer på Lumine under 2019 och det är en hel del på gång. 

Något spännande på gång under året som du kan berätta mer om?

  • Under 2019 tar utvecklingen av framtidens Lumine verkligen fart. Vi kommer att starta en mängd nya projekt och renoveringar runt om på hela resorten.

Hur ser det ut på golfbanorna och på Beach Cluben?

  • Golfbanorna ska få ytterligare ansiktslyftningar genom omfattande renoveringar av framförallt banorna Hills och Ruins. Fokus ligger på att förbättra alla spelytor och höja upplevelsen för våra gäster.
  • Båda klubbhusen får nya möbler i shop och restaurang. I Lakes klubbhus kommer den största förändringen att ske. Här kommer vi att lägga stor vikt på gästernas första intryck vid ankomsten till klubbhuset vid incheckningen i reception och shopbesöken.
  • Lumine Beach Club får en ny restaurang och två nya kök under våren. Allt ska vara klart innan vi slår upp portarna i slutet av juni. Vi investerar även i nya solbäddar och poolmöbler. Även här ligger fokus på att höja totalupplevelsen för våra gäster.

Ni har också ett spännande fastighetsprojekt på gång?

  • Ja, det stämmer. Den kanske största utmaningen är att vi i år startar vårt fastighetsprojekt.
    I juli drar byggnationen av 150 lägenheter igång vid Beach Cluben i direkt anslutning till Medelhavet med en fantastisk havsutsikt. Försäljningen startar senast under september månad.
  • Därtill kommer vi också bygga en ny sportanläggning i anslutning till lägenheterna, där det blir tennis och padelbanor, gym, kids club och swimmingpool. Där kommer även finnas en reception, sportbar, restaurang och supermarket. Ett härligt år helt enkelt med många riktigt spännande projekt!

Är det några stora golftävlingar som kommer att spelas på Lumine under säsongen?

  • I juni kommer vi vara spelplats för Spanska Juniormästerskapet som spelas här på våra tre banor. Då gör 450 juniorer upp om titeln och det ser vi fram emot att få arrangera. I november är det dags igen för Europatourens Finalkval, då det avgörs vilka av framtidens stjärnor som får lira proffsgolf på ET under 2020.

Avslutningsvis, är det något du vill hälsa våra medlemmar?

  • Apropå tävlingar så kommer vi att finnas på plats hela veckan under Scandinavian Invitational på Hills Golf Club i Göteborg i augusti, så kom gärna förbi och hälsa på i vårt tält. Glöm inte att golf handlar om att umgås och ha roligt tillsammans, så jag hoppas ni får ett härligt golfår! Varmt välkomna till oss på Lumine!