Funderar du på att åka till Lumine för att spela golf i vår?
Läs då intervjun med Andy Gordon, Golf Manager/Head Pro på Lumine som GolfStars redaktion fick i samband med ett besök på plats häromveckan.  

Andy, vad är din roll här på Lumine och hur länge har du arbetat här?

Jag har arbetat här på Lumine i 5 år och har två olika roller. Dels som Golf Manager med ansvar för att våra gäster och medlemmar ska få bästa möjliga service och en fantastisk golfupplevelse när de är här och spelar. Dessutom är jag Headpro och tränar/coachar alla typer av golfare, allt från nybörjare till Europatourspelare.

Om du skulle beskriva Lumine för en golfare som aldrig varit här, hur skulle du då göra det?

Att komma till Lumine är en upplevelse, allt ifrån den stunden du anländer tills dess att du lämnar anläggningen efter din golfdag. Här finns totalt 45-hål, fördelat på Lakes Course 18-hål, Hills Course 18-hål och Ruins Course som är vår 9-hålsbana. Alla har olika layout men samtliga banor håller hög kvalité när det gäller banskötsel och finish. Detta i kombination med vår höga servicegrad gentemot våra gäster, gör ett besök på Lumine till en oförglömlig golfupplevelse.

Förutom golfen, vad ska du inte missa när du är här på golfresa?

Gastronomin och de lokala vinerna. I Tarragona, Reus, Cambrils och de mindre byarna i bergen som omger Costa Daurada finns otroligt många bra restauranger som erbjuder fantastisk mat och goda viner producerat på lokala råvaror. Är du här under sommarhalvåret, så ska du heller inte missa stränderna. Här finns kilometervis med gyllene sandstränder och ett kristallklart Medelhav att bada i.

Vi är nu i slutet av januari men det är redan nu många golfare ute på banorna, vad är det genomsnittliga vädret denna årstid?

Januari är den månad som vi har de lägsta genomsnittstemperaturerna med cirka 12-15 grader. Här kan man spela golf året runt eftersom vi har väldigt få dagar med regn som påverkar golfspelet.

När är den bästa tiden på året att besöka Lumine?

De flesta av våra gäster är här och spelar mellan mars och maj och sedan i oktober och november. För mig personligen är maj och september de bästa månaderna.

Nu i februari så arrangerar ni ett par stora golftävlingar, berätta mer om dem?

Det stämmer, i februari har vi 3 stora golftävlingar. Först ut är vår egen tävling ”Lumine International Pro-Am”. Direkt därefter arrangerar vi ”PGA’s of Europe 4-boll Championship” med över 200 golfproffs från hela Europa och sedan ”SGT Winter Series” som är en tävling på Swedish Golf Tour och går av stapeln mellan den 24-26 februari.

Några nya investeringar på banorna och anläggningen som planeras att göras under året?

Vi strävar alltid efter att utveckla vår anläggning, våra banor och vår service så att våra besökare ska få en ännu bättre golfupplevelse. I år kommer vi bland annat att förbättra golfbilsvägarna och samt dräneringen på Hills Course. Vi planerar också att sätta upp belysning på driving-rangen och övningsområdena på Lakes Course. Vidare drar vi också igång första etappen i ett stort fastighetsprojekt där vi kommer att bygga lägenheter och ett sport center i anslutning till vår Beach Club.  Detta är något som är oerhört spännade och som vi alla här på Lumine ser framemot att dra igång.

Något du vill hälsa till GolfStars medlemmar?

Vi har precis dragit igång andra året i vårt samarbete med GolfStar och har fått fantastisk återkoppling från era medlemmar som varit här och spelat. Många har blivit förvånade över kvaliteten på våra banor och den fantastiska servicen som vårt team här på plats gett. Som medlem i GolfStar, ska du också känna dig som medlem i Lumine. Det är den känslan som vi vill ge till alla som kommer hit och spelar.