Eric blir ny Club Operator på GolfStar Brollsta och Waxholm

Inför den kommande golfsäsongen stärker vi upp golfkunnandet på GolfStar Waxholm och Brollsta. Ny Club Operator efter Mark De Beer som nu blir krögare på Åkersberga GK, blir Eric Bremberg med en gedigen golf-bakgrund bl.a som golfpro och klubbchef i Turkiet.

GolfStars redaktion har träffat Eric och passade då på att ställa några frågor till honom i hans nya roll.

Eric, berätta lite om dig sjäv, din bakgrund och vad du har gjort innan du blev Club Operator?
Jag började min golfresa som tävlingsspelare och spelade på Svenska Golftouren i fem år med en del tävlingar i Nordiska Ligan och även någon Challenge Tourtävling. Min ambition var att kvala in till Europatouren men jag insåg att jag inte platsade och mitt driv att starta företag tog över.
Under 2003 utbildade jag mig till golfinstruktör och arbetade parallellt som klubbchef på Gloria Golf Resort i Turkiet. En häftig erfarenhet som varade i 2,5 år med uppehåll under de varma turkiska somrarna.

Jag fick frågan från resebyrån Detur att bli golfansvarig under min tjänst på Gloria som jag tackade ja till, stannade inte mer än ett år då jag ville starta min egen golfresebyrå. År 2011 startade jag tillsammans med två andra golfinstruktörer 360 Travel Group (som vi då kallade Nordiska Golfskolor) som skulle funka som en renodlad golfresebyrå för golfskolor utomlands med golfinstruktörer. Min ringa erfarenhet av drift av en resebyrå gjorde att jag gick i en massa fallgropar och vi hade kraftig motvind i flera år. Numera har vi en väldigt god struktur i bolaget och ökar omsättningen organiskt istället för att jaga affärer.

En tanke jag har är att erbjuda GolfStars medlemmar förmånliga golfresor till rabatterade priser och naturligtvis kommer vi att arbeta med många olika medlemsresor inom mina klubbar. Jag har varit hela världen runt och spelat golf på mängder av privata golfklubbar och ”public courses” i USA. Jag har fått med mig en ryggsäck av erfarenhet av golfklubbar som jag tror är få förunnat.

Vad var det i Club Operator-rollen som lockade dig?
– Jag har följt GolfStars resa och Tony Trigell som är grundare av GolfStar, är en av mina förebilder som entreprenör. Jag tror att Tony nu tröttnat på allt mitt tjat om partnerskap i knappt 6 år så han såg sin möjlighet att äntligen få tyst på mig genom lite extra sysselsättning. Min övertygelse är att GolfStar kommer att slå ut all golf-konkurrens överallt där varumärket dyker upp. GolfStar kommer att bli det självklara valet för alla kategorier av golfare att ha ett personligt anpassat medlemskap i GolfStar. Jag är tacksam för att nu få bli delaktig i ett företag som tänker utanför det traditionella och går sin egen väg.

Kommer du att förändra något på de anläggningar som du nu tar över ansvaret för?
– Låt oss vända på frågan – försök hitta något som jag INTE kommer att förändra, säger Eric och skrattar.

Vad ser du för utmaningar och vad har du för ambitioner inför den kommande säsongen?
– Jag önskar att växa som Club Operator och skapa en toppkvalité på alla de anläggningar jag ansvarar för tillsammans med drivna lokala eldsjälar. Golf är gemenskap och det skall vara som att komma hem när en medlem eller besökare kommer till oss. Personligen är jag uppväxt på mindre golfklubbar på landsbygden där klubbkänsla och välkomnande var det viktigaste. Naturligtvis har jag ett kommersiellt syfte och kommer att driva stora golfshopar, medlemsaktiviteter, lokala företagsarrangemang och övriga aktiviteter med vinstsyfte. Dock vill jag understryka att integreringen av medlemmar och styrelse i min verksamhet är min första stora förändring. Jag vill hitta drivna medlemmar som vill bli sysselsatta inom verksamheten men även de som är intresserade att funka som kontrollansvariga och som mina ”extra ögon”. Vi ska tillsammans skapa golfkvalité och golfklubbskänsla av världsklass.

Har du klart redan nu hur bemanningen i övrigt kommer se ut på GolfStar Waxholm och Brollsta?
– Jag har precis börjat men som jag sa innan så söker jag drivna eldsjälar och lokala medlemmar på respektive klubbar. Det går alldeles utmärkt att skicka mig din intresseförfrågan med e-post till eric@360golf.se om någon känner sig träffad.

När planerar du att öppna upp anläggningarna för säsongen?
– Så fort alla tillstånd är klara så kör vi igång ordentligt med en Grand Opening, vi väntar inte på vädret utan vi skapar lösningar för att starta tidigare, avslutar Eric.

Vi hälsar Eric och hans team varmt välkomna, önskar dem lycka till och ser fram emot en tidig säsongstart!