GolfStar Sverige AB och Hako Ground & Garden AB har under den gångna hösten tänkt i nya banor och arbetat fram en funktionslösning i flera steg. Företagen har nu tecknat ett ingående samarbetsavtal för att tillsammans leverera en unik produkt för att höja bankvaliteten på GolfStars samtliga banor.

Hako Ground & Garden AB är en av de ledande aktörerna på marknaden gällande maskiner för skötsel av utomhusytor och är generalagent för flera kända varumärken däribland Toro samt är återförsäljare av Yamaha Golfbilar.

– Avtalet med Hako Ground & Garden AB innebär att vi nu investerar i en helt ny maskinpark av grönytemaskiner och ett 100-tal nya golfbilar som vi kommer att ha på våra anläggningar till den kommande säsongen. Detta gör att vi kan effektivisera vår banskötsel, minimera driftstopp och därmed höja kvaliteten på våra golfbanor. Allt för att ge våra medlemmar och greenfeegäster en ännu bättre golfupplevelse, berättar Stefan Silfver, koncernchef i GolfStar-gruppen.

– Vi är övertygade om att det här kommer att bli ett modernt och framgångsrikt samarbete tillsammans med GolfStar. Golfbranschen står inför nya sätt att finansiera och underhålla maskinparken och vi ser med stor potential fram emot att utveckla och förändra synsättet på drift-, service och underhåll i golfbranschen, säger Karl Johan Lindahl, VD på Hako.