Nu lanserar vi vårens Academy Camp resor – extra förmånligt för dig som är GOLFSTAR LARGE medlem.

Efter en lyckad höstsäsong för våra Academy Camp resor till Lumine, så lanserar vi nu vårens datum. Är du GolfStar LARGE medlem, har du 2.000:- rabatt på ordinarie pris. Läs mer och boka din resa >>HÄR

GolfStars redaktion hade nöjet att träffa Mats Adamsson, Urban Doverot, Gustav Daggenfelt och Jens Holmqvist Lindberg, samtliga premium medlemmar i GolfStar, nere på Lumine i samband med en Academy Camp resa häromveckan och passade då på att ställa några frågor till dem.

Vart är du medlem och vilket typ av medlemskap har du?

Mats: – Jag är medlem i Huvudstadens GK och jag hade tidigare VIP medlemskap i Huvudstaden men är numera PLAY ALL medlem.
Urban: – Jag är medlem i Huvudstadens GK och är LARGE medlem.
Gustav: – Är medlem i Huvudstadens GK och har haft ett Play Youth-medlemskap det här säsongen och spelar mest på Riksten.

Hur länge har du spelat golf?

Mats: – Jag har spelat i 20 år.
Urban: – Började med grundkurs/grönt kort på Lövsättra 2014.
Gustav: – Jag har spelat av och till sedan barndomen (så nån gång runt år 2000), men lite mer regelbundet sedan 2016.

Lumine Academy Camp

Från vänster; Urban Doverot, Leif Granstad, Mats Adamsson, Gustav Daggenfelt, Malin Granstad och Jens Holmqvist Lindberg.

Vad är dina intryck från den gångna Academy Camp veckan på Lumine?

Mats: – Jag gör min fjärde resa. Har gjort en uppstartsvecka på våren, följt av 3 veckor longstay på hösten under åren 2017 och 2018, så totalt 8 veckor hittills. Mina intryck av veckorna har alltid varit bra och det är därför jag återkommit. Det som passar mig är upplägget av veckorna med daglig träning, följt av en runda på eftermiddagen. Jag är här för att utveckla mitt golfspel och då behövs en mix av träning och spel. Leif och Malin Granstad är mycket bra golfpedagoger och det märks att de tycker om sina jobb. De varvar teknikträning med coachning på ett utmärkt sätt och allt fungerar utan strul. Det är den viktigaste delen för mig och helt avgörande för fortsatta resor.
Urban: – Academy Camp vecka på Lumine uppskattade jag verkligen och de olika utmaningar som banorna Lakes och Hills erbjöd. Sammantaget var det en intensiv och lärorik vecka med en härlig stämning som jag gärna återkommer till och varmt rekommenderar andra att haka på.
Gustav: – De är många och bra! Bra banor, fint väder, trevligt sällskap, god mat och väldigt mycket golf.

Vad har varit mest givande och vad tar du med dig ut i tankarna på din nästa golfrunda?

Mats: – Strukturen på veckorna med sitt innehåll är en av de viktigare delarna. Till golfbanan tar jag förhoppningsvis med mig lite nya kunskaper och färdigheter och omsätter dessa i fantastiska golfslag. Det viktigaste är kanske ändå att fånga ögonblicket och njuta av den fina miljön och alla nya trevliga människor som man möter på dessa resor.
Urban: – För mig gav första morgonens träning en ändring av mitt grepp, som resulterade i 25 poäng på rundans första 9 hål. !!!!!!!!!
Gustav: – Det mest positiva är att det kändes som att bara några få enkla tips gjorde stor skillnad på mitt spel, man var inte så illa ute som det kan kännas ibland. Så jag ska försöka tänka på att inte göra det så komplicerat för mig själv ute på banan, inte överreagera på ett par dåliga slag och hitta på 14 nya ”svingtankar”. De bra slagen är närmare än man tror.

Hur tyckte du upplägget på Academy Camp veckan var och skötte sig Leif och Malin som pron och värdar?

Urban: – Programmet under veckan med träning på förmiddagarna tillsammans med Leif och Malin Granstad, TeeViews positiva, kunniga och fantastiska tränare/coacher, som båda alltid har nära till skratt och glada tillrop. Efter gemensam lunch spelade vi lagspel med växlande lagsammansättning under eftermiddagarna och alla transporter mellan banorna och hotellet var perfekt ordnade av Leif och Malin.

Vad tyckte du om Lumine som anläggning?

Gustav: – Jättefin, bra övningsområden och restauranger. Hills framförallt tyckte jag var väldigt kul att spela och en vacker bana. Det som var lite synd var att det regnat mycket innan vi kom ner vilket hade skadat bunkrarna ganska mycket. Men det är väl så med golf, vädret går inte att styra.
Mats: – Lumine är en mycket bra golfanläggning med gott om plats för träning och dessutom bra golfbanor. Allt med en mycket bra kvalité. Personalen på Lumine är serviceinriktade och man bemöts alltid på ett trevligt sätt på anläggningen.

Har du något favorithål på någon av de tre banorna på Lumine, i så fall vilket?

Mats: – Det finns många fina hål på alla banor på Lumine, där kanske Hills 13:e och 18:e hål är lite extra fina med sin layout och naturinramning.

Stämmer det att ni under den dagen då det regnade, tränade puttning i lobbyn på Hotel Monica?

Gustav: – Ja det gör det, vi flyttade den planerade vilodagen för att få en extra speldag med sol senare i veckan. Så då fick man sin puttning granskad istället. Stans, grepp, tempo, pendelrörelse etc. tränade vi på inne i lobbyn på hotellet.

Gustav, jag hörde att du hade en monstersänkning under veckan, berodde det på swingtipsen du fick från Leif?

Gustav: – Det stämmer, en av dagarna drog jag in 40 poäng och Leifs tips hjälpte naturligtvis mycket. Jag var mycket mer konsekvent i bollträffen än vanligtvis, då jag fokuserade lite på balans och mer vidd i svingen. Träffade 9 GIR (greens in regulation), vilket kan vara rekord för mig men tyvärr rullade inga av birdieputtarna i så det hade kunnat gå ännu bättre!

Hann ni med några av de mysiga restaurangerna i Cambrils?

Urban: – Mónica Hotel där vi bodde är jättefräscht och med trevlig personal, och ligger perfekt nära hamnen i Cambrils. Rakt över gatan från receptionen ligger en topp restaurang som serverar både fisk och kött. Leif och Malin tog med oss till ett ”Hål i Väggen”- restaurang en av kvällarna och det blev en minnesvärd afton, där ägaren fick bestämma rätterna. En sagolik köttbit tillagades inför våra ögon och vinet satt som en HIO. I övrigt har Leif och Malin många tips på bra restauranger och tapasställen som är värda att pröva under din vistelse.

Ska du följa med i vår också?

Mats: – Jag har inte beslutat något för våren än men jag skulle inte bli förvånad om jag åker igen, vilket i såfall skulle bli min femte Academy Camp resa.

HÄR bokar Du din resa till GolfStar Academy Camp!