GolfStar Lindö med banan Lindö Dal stod som värd för Swedish Open for Disabled, Sveriges största internationella golftävling för spelare med funktionsnedsättning under helgen 5-6 augusti. 60 golfare från 13 olika länder samlades för att göra upp om segern i de olika klasserna. 

Titta på filmen från Lindö Dal:

GolfStars redaktion fick en liten pratstund med huvudarrangören SGF och ett par av deltagarna.

Det är första gången som Lindö Dal står värd för en tävling av sådan dignitet med elitspelare från hela Europa. Hur tyckte ni från Svenska golfförbundet att banan och anläggningen stod upp?
– Det blev ett fantastiskt arrangemang och jag tyckte vi samarbetade så bra, Svenska golfförbundet, GolfStar och alla frivilliga funktionärer. Varför det blev så fantastiskt bra är för att GolfStars Operativa chef Anna Holmberg med sin stab på GolfStar är så duktiga på att arrangera event. En annan sak, ett stort tack till banarbetarna, som till och med hade klippt mönstrade fairways, säger Helena Brobeck handigolf-ansvarig inom SGF.

Så här sa några av deltagarna efter tävlingen:
Joakim Björkman: – Arrangemanget på Lindö var mycket bra utfört. Bland det bättre på EDGA touren. När allt är så pass nära med hotell, restaurang och bana blir det så mycket enklare. Med tanke på den varma sommaren var greenerna helt utmärkta.
Gareth McNeilly: – The event was very well organised and the course was fantastic. All the Irish lads had a great time.

Läs mer om tävlingen och vinnarna i nyhetsartikeln på golf.se.

Om du själv inte spelat Lindö Dal på ett tag så passa på nu att spela en bana i toppklass! Några andra GolfStar-banor som nu håller riktigt hög finish på både fairways och greener med tanke på den utdragna torkan är: GolfStar Bodaholm, Brollsta, Gripsholm, Kungsängen Kings, Kungsängens Queens och Viksberg.