3 bästa basövningarna för att bli en stark golfare

Här är del II på Marcus* fysträningstips för att du ska bli en bättre golfare.

Precis som många andra sporter är golf en idrott som kräver bra grundstyrka. Atleter har vänt sig till klassiska baslyft som t.e.x. squats och marklyft i alla år av den enkla anledningen att det funkar och gör underverk för hela kroppen om man utför dem på rätt sätt. Baslyft som dessa engagerar väldigt många olika muskler i kroppen och bygger effektivt upp din styrka. Här följer tre riktigt bra varianter av baslyft som en golfare har stor nytta utav. Lär dig utföra dessa tre övningar korrekt och du lär öka några meter från tee lagom till starten av säsongen.

Barbell box squat

Deadlift

Barbell push press

* Marcus Sühr, som du känner igen från Magasinet Svensk Golf har samlat sina bästa tips till alla GolfStar-medlemmar som vill komma i form inför vårens golfrundor. Marcus är själv en duktig golfare med singelhandicap. Han hjälper golfare på alla nivåer med fysträning, allt ifrån Europatour-spelare till nybörjare.

Vill du ha mer tips eller ett fullständigt träningsschema framtaget till dig? Gå då in HÄR>> och ladda ner appen PT ONLINE där du får träningsschema och du kan dessutom välja bland en rad olika golfanpassade pass för bara 99kr i månaden utan bindningstid. Just nu kan du testa 7 dagar utan kostnad.

Av |2018-02-05T09:09:45+00:004 februari 2018|GolfStar-nytt|
Vi använder cookies för att förbättra webbplatsupplevelsen. Läs mer om GDPR och personuppgiftshantering inom GolfStar. Ok
X