GolfStar fortsätter storsatsa på Din golfupplevelse

GolfStar fortsätter satsningen på Din golfupplevelse hos oss

Våren och sommaren 2017 går till historien som en av de torraste och kallaste på åtskilliga år, något som gav avtryck på flera av våra banor, speciellt de banor där vattentillgången är begränsad. Sedan vi började få hjälp från ovan i slutet juli återhämtade sig banorna dock mycket bra och våra anläggningsteam kunde fokusera på att förbereda banorna inför vinterdvalan samt planera och initiera andra insatser på och runt golfbanorna för att höja din och andra gästers golfupplevelser hos oss.

HÄR>> kan du läsa mer om vilka problem våra (i likhet med så många andra svenska golfklubbars) banskötselteam hade att tampas med under våren och försommaren 2017.

Problemen till trots rankar Golf Digest (oktober 2017) flera av GolfStars banor som några av de bästa i Stockholms-området. Kungsängens Kings Course hamnar på 8:e och Brollsta på 15:e plats av Stockholms bästa banor (c:a 60 anläggningar). Av Upplands bästa banor (c:a 25 anläggningar) placerar sig Bodaholm på en förnämlig 5:e plats.

Återigen var en av våra banor (Kungsängen Queens Course) årets första Stockholms-bana att öppna upp med ordinarie greener, redan 18 mars. Bara två veckor senare hade vi öppnat ytterligare 11 banor. Alla våra 21 banor (utom fem) är nu öppna minst t o m 29 oktober och vi erbjuder, för tredje året i rad minst fyra vinteröppna banor, alla utom en med ordinarie greener. Med GolfStar så får du alltså Stockholms längsta och bredaste golfsäsong!

 

Detta gjorde vi på våra banor och anläggningar 2017

Inför och under säsongen 2017 har GolfStar investerat mångmiljonbelopp på våra banor och anläggningar för att såväl din golfrunda som ditt besök på våra träningsytor, i våra receptioner, restauranger, caféer och shopar ska vara en del av din positiva golfupplevelse.

För att kontinuerligt kunna presentera alla våra 14 anläggningars golfbanor med riktigt bra standard har vi under säsongen c:a 90 personer i våra banskötselteam anställda på (mer än) heltid som ser till att just Din bana motsvarar vår Banskötselpolicy. Till sin hjälp har de en maskinpark på totalt 211 fordon varav c:a: 90 Green-, Tee-, Fairway- och Ruffklippare, 30 Hålpipnings- och Toppdressningsmaskiner, 10 Gödsel- och Antimögel-spridare, Blec Laser Grader*, Grävmaskin, 80 Traktorer, Hjullastare, Transport- och Personbilar.

Vi har under 2017 satsat extra mycket på följande i syfte att höja såväl banstandard som servicenivån:
– Nya/utbyggda viltsvinstängsel på Gripsholm och Riksten
– Nya/flyttade, ombyggda eller tilljämnade* tees på: Brollsta, International, Kungsängen, Riksten, Viksberg och Waxholm
– Nya/flyttade, ombyggda samt borttagna greener och greenområden på Waxholm
– Sex nya hemsidor öppnade (GolfStar Academy, Brollsta, International, Kungsängen, Kyssinge och Sundsta).
– Fyra helt nya banguider (Brollsta, International, Lisinge och Kungsängen).

* En ”Laser Grader” är en maskin med vilken man kan bygga absolut jämna greener, tees, etc. Vårt arbete med den för att renovera flera av våra tees uppmärksammades i en artikel i Svensk Golf, läs den HÄR>>

Detta satsar vi på under 2018

För att få reda på vilka investeringar vi planerar inför 2018 tog vi en pratstund med Ove Broström, Fastighetsansvarig på GolfStar och Stuart Cooper, ansvarig för GolfStars golfbanor.

Ove, vilka förändringar kommer jag som gäst märka på GolfStars anläggningar under 2018?
– Vi har nu under hösten startat ett underhållsprogram för samtliga våra golf-fastigheter. Vi kommer under 2018 fortsätta att arbeta med förbättringar i form av ommålningar, renoveringar och uppfräschning runt om, på och i våra byggnader, såsom klubbhus, golfbilsgarage, bollmaskins- och range-byggnader, maskinhallar, mm berättar Ove.

Varför gör GolfStar detta?
– För att du som gäst ska känna dig riktigt välkommen och trivas hos oss.

Hur länge ska detta arbete pågå?
– Detta omfattande arbete kommer att pågå kontinuerligt i ett par år framåt.

– Förutom alla dessa ”ansiktslyftningar” ska vi förstås även bygga Bodaholms helt nya klubbhus, upphandlingen pågår som bäst just nu. Dessutom är vi nu i färd med att bygga ut toalett-kapaciteten på Riksten med två ytterligare toaletter avslutar Ove med ett stort leende.

Vilka större förbättringsinsatser planeras för våra banor under 2018, Stuart?
– Under 2017 investerade vi i en ”Blec Laser Grader”, en helt ny typ av maskin som hjälper oss att platta till ytor, främst tees och greener på millimeternivå. Med hjälp av den påbörjade vi ett omfattande arbete med att renovera och jämna till våra tees främst på International-, Riksten- och Viksbergsbanorna. Detta arbete fortsätter under 2018 på ytterligare ett antal banor, fr a Brollsta, International, Lindö, Lövsättra och Riksten berättar Stuart.

Du som är medlem i en GolfStar-ansluten golfklubb har m a o all anledning att vara nöjd med ditt val och kan med stor tillförsikt nalkas golfsäsongen 2018!

GRATTIS till Ditt val av golfklubb!

Väl mött 2018 igen!

Av | 2017-12-22T12:06:53+00:00 25 oktober 2017|GolfStarnytt|