Nu ska Rikstens alla svin bort!

Nytt el-stängsel runt Riksten

– Problemet med vildsvin, som uppdagades förra hösten, har ännu inte vållat stor skada på spelfältet utan har i huvudsak rört ruff och semiruff. Vi har sett spår av gris på 2:an, 6:an, 13:e, 14:e och något mer ställe. I skogen mellan 4:an och 5:an finns tydliga spår av gris. Stängslet blir c:a 4 km långt och ska stå färdigt under oktober. Strömmen kommer vara påslagen hela tiden så om du rastar dig själv eller hunder i området, var MYCKET försiktig så att du inte vidrör stängslet. Du och din hund kan få en rejäl stöt säger Lasse Broström, Rikstens platschef.

– Förhoppningsvis kan vi få ett jaktlag på plats under hösten när staketet är färdigt, så att vi inte låser in grisarna på anläggningen.

– Som en av Stockholms absolut mest spelade banor förstår vi givetvis vikten av att hålla banan i fint skick under övervintringen, vilket också är en anledning till att vi stänger lite tidigare i år än exempelvis förra året avslutar Lasse.

Av | 2017-12-22T12:37:55+00:00 11 oktober 2017|GolfStarnytt|