Bodaholmsbanan i toppskick

”Fina fairways o jämna greener men jag saknar ett klubbhus”

Alla GolfStars 21 banor har nu återhämtat sig bra efter vårens och försommarens svåra torrperiod och är i härligt skick. En av våra ”mindre kända” banor har på sistone fått idel vitsord från såväl medlemmar som gäster, nämligen Bodaholm. GolfStars redaktion blev nyfiken på varför så vi tog en pratstund med Joakim Lindahl, hcp 9,5 och medlem i Huvudstadens GK som på Facebook nyligen delade med sig av sin positiva upplevelse.

Du spelade nyligen GolfStars Bodaholms-bana. Vad tycker du om den som helhetsupplevelse?
– Jag tyckte att banan var i mycket bra skick, den bästa av Golfstars banor som jag spelat under 2017 (Kyssinge, Lindö Park, Lindö Äng, Lindö Dal, Lövsättra, Riksten, Sundsta och Waxholm). Banan erbjuder fina fairways och jämna välskötta greener.

Hur gillar du banans layout? Varför?
– En trevlig Park-, Hed- och Skogsbana som både utmanar och ger möjligheter. Ganska breda fairways så man slipper leta boll om man skulle vara sned från tee gör också att spelet går rätt fort.

Hur var greenerna och farten på dem?
– Fina, gröna och jämna greener som dock gärna kunde vara lite snabbare.

Är det något du skulle vilja ändra på/förbättra på banan/anläggningen?
– Träningsområdet men framförallt klubbhuset kunde vara bättre (se nedanför – Reds anm).

Vilken av GolfStars banor är din favoritbana? Varför?
– Lindö Dal, mest beroende på tillgängligheten och närheten från där jag bor, banan vinner i längden men i skrivande stund ligger faktiskt Bodaholm högt.

Du är med i Huvudstadens GK. Vilka tre faktorer gjorde att du valde en GolfStar-ansluten golfklubb?
– Jag gick med i Huvudstadens GK från starten och är gammal s k VIP-medlem. Anledningen att gå med var då möjligheten till spel på flera banor till en rimlig prisnivå. Prisnivån spelar givetvis en stor roll, möjligheten till spel på olika banor och tillgängligheten – att man i princip alltid kommer ut på någon bana är de tre främsta faktorerna.

På vilken GolfStar-bana och när är din nästa runda bokad?
– Troligen blir det Lindö Dal i helgen, jag brukar spela tidiga morgonrundor för att minska påverkan för resten av familjen.

Hur ofta/mycket golf spelar du?
– I år, som har varit ett bra golfår, har det blivit ca 60-70 rundor hittills vilket jag normalt brukar ligga på.

Bodaholms klubbhus åter försenat – Husfabrikanten på obestånd

GolfStar tecknade under juni månad ett avtal med en leverantör av hus vilket innefattade leverans och uppmontering av ett klubbhus på Bodaholm till månadsskiftet juli/augusti och med en utformning som vi kommunicerade via nyhetsbrev och hemsidan i slutet av juni berättar Ove Broström, Fastighetsansvarig inom Golfstar.

Husfabrikanten fick strax därefter finansiella problem vilket gjorde att de inte kunde leverera huset i enlighet med avtalet, något vi fick vetskap om i mitten av juli. Sedan dess har vi åter arbetat med att hitta och kontraktera en alternativ husfabrikant, ett arbete som nu pågår för fullt. Det nya klubbhuset får samma utformning och plats som den vi presenterade i slutet av juni och vi diskuterar nu med våra nya kontakter bl.a leveranstiden. Som allra senast kommer det nya klubbhuset att levereras vid säsongsstarten 2018 avslutar Ove.

Av | 2017-12-22T15:51:19+00:00 24 augusti 2017|GolfStarnytt|