Golfåret 2019 går mot sitt slut och det är dags att blicka tillbaka på året som gått och se fram emot 2020-års golfsäsong. Vädermässigt var det en mycket bättre säsong jämfört med året innan. Extremtorkan och hettan som rådde under stora delar av 2018 byttes ut mot ett mer normalt väder för våra breddgrader.

Först ut att öppna upp för säsongen var Kungsängen Queens Course som öppnade redan den 28 mars och i början på april öppnades även Gripsholm, Grödinge, International och Viksberg upp för spel. Därefter öppnades resterande av våra banor, så när som på Brollsta och Lindö Dal som tyvärr drogs med vinterskador och öppnade upp i mitten av majmånad. Generellt höll våra golfbanor en god kvalité under hela säsongen. Mycket tack vare det fina arbetet som våra banteam gjort under säsongen på respektive anläggning. En stor eloge till er alla!

Som ett led att höja bankvalitén investerade vi i en helt ny maskinpark när det gäller grönytemaskiner. Detta gjordes i samarbete med Hako Ground & Garden AB som är generalagent för Toro. Vidare gjordes även omfattande investeringar på Lindö, Kyssinge och Waxholm. Där våra kanaler dikades, våra dammar grävdes ur och gjordes djupare. Allt för att kunna kontrollera vattentillgången på ett mycket bättre sätt än tidigare säsonger. Därtill har vi gjort mängder av investeringar, lagt mycket tid och stora arbetsinsatser ute på våra banor och på våra anläggningar.

Klicka här för att se ett axplock av vad som gjorts under året.

Under våren investerade vi även i ett 80-tal nya golfbilar som funnits fördelade ute på våra anläggningar. Allt detta sammantaget har gjort att vi kunnat ge våra medlemmar och gäster en ännu bättre golfupplevelse på våra anläggningar och arbetet fortsätter till kommande säsong.

Inför säsongen lanserade vi också vår STAR-klassificering på våra banor. Vi införde en redan etablerad klassificering som känns igen från hotellbranschen, då våra banor fick en 2, 3 eller 4-STAR klassificering. Allt för att tydliggöra prisvärdhet i förhållande till kvalitet, omfattning, variation samt era olika förväntningar på vårt golfspelserbjudande. Ett arbete som kommer att fortsätta även under säsongen 2020. Allt i linje med vår affärsidé att erbjuda ”mest golf för pengarna”.

När det gäller anläggningar och banor, så förhandlade vi länge med både Sundsta och Tjusta Golf om nya avtal inför säsongen men tyvärr hittades ingen lösning. Däremot förlängdes avtalet med Grödinge Golf Center och ett nytt flerårigt arrendeavtal med Viksberg tecknades i höstas. Vidare skrevs också ett samarbetsavtal med Kurk Golf som erbjuder 27-hål utanför Helsingfors. Därtill förvärvades Hässelby Golf under senhösten. Så totalt inför säsongen 2020 kan vi nu erbjuda spel på 26 golfbanor fördelat på 16 anläggningar runt Stockholm, Helsingfors samt på Lumine Golf Club söder om Barcelona. Vilket vi naturligtvis är mycket stolta över att kunna erbjuda dig som golfare och kund till oss på GolfStar.

Summerar vi sedan spelet på våra banor under den gångna säsongen, så ser vi att antal ronder gått ner medans beläggningen i % räknat gått upp. Detta är ett resultat av att vi införde 10-minuters startintervall på samliga av våra banor inför säsongen 2019. Införandet av detta har varit mycket positivt bland våra medlemmar och gäster och fått till följd att bl.a rondtiderna gått ner.

Topp 5 listan över våra mest spelade banor under 2019:
1. Kungsängen Kings Course
2. Riksten
3. Waxholm 18-hålsbana
4. Viksberg
5. Kungsängen Queens Course

Vi ser också att spelet på Lumine Golf Club ökat kraftigt under det gångna året. Det är glädjande att se att så många av våra premium medlemmar tar tillfället i akt och förlänger säsongen just där, då våra banor runt Stockholm är stängda. Intrycken och feedback´en från de av er som varit på Lumine och spelat är idel lovord. Du som ännu inte varit där, se till att boka in din resa och inled 2020-års säsong redan på nyåret.

Medlemsantalet har ökat, främst på våra premium medlemskap. Snittåldern är 49,9 år och snitthandicapet ligger på 21,8.

I början på året lanserade vi en ny medlemsformen; GolfStar PLAY ONE som ett komplement till våra övriga medlemskap. Ett resultat av att vi varit lyhörda från medlemmar som uttryckt önskemål om lokala medlemsformer anpassade efter just sina spelbehov. Vi införde då också en ny ålderskategori +75 år och feedback´en från de som valt just detta medlemskap har varit mycket positiva.

Under året startades även GolfStars egna tävling ”GolfStar GO”. Totalt genomfördes 3 st deltävlingar på Kungsängen Queens Course, Kyssinge och Gripsholm. Allt avslutades med en stor final på Lindö i slutet av september månad. Tävlingarna var mycket lyckade och lockade fulla startfält. Planeringen med 2020-års spelprogram är i full gång och vi kan redan nu utlova ännu fler deltävlingar.

Under våren och hösten genomfördes ett flertal Academy Camp resor till Lumine Golf tillsammans med våra tränare Leif och Malin Granstad. Oavsett vilket medlemskap man valt att teckna under 2019, har man haft en rabatt på resorna som ett mervärde till sitt medlemskap. Självklart har de som valt GolfStar PLAY LARGE haft de största rabatterna och så kommer det också att vara under 2020. Mer om vårens resor hittar du på www.golfstar.se .

Till sist vill vi på GolfStar passa på att tacka samtliga våra kunder, gäster, medarbetare, Club Operators och andra samarbetspartners för i år och önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Golf År!