Enkla tips för snabbare spel… OCH lägre scorer

Nu är ju alla banor öppna men många av oss har inte hunnit med så många ronder än utan är rätt ”ringrostiga”. Alla har vi ju inte haft möjlighet att hårdträna på Lumine-banorna under vårvintern! Detta, tillsammans med det faktum att de flesta vill spela under helgerna leder till att det då ofta blir fullt på många av banorna, ibland med sura miner till följd.

– Från GolfStars sida har vi i år bidragit till mindre ”köer” på banorna genom att införa 10 minuters starttidsintervall, något som uppenbarligen redan givit effekt.

– Från R&A och USGA har golfvärlden i år fått många nya regler vars främsta syfte är att förenkla och snabba på golfspelet. Har Du dålig koll på de nya reglerna? Då ska du köpa den mycket praktiska och enkla regelguiden: ”Genväg till Golfens Regler 2019”, den säljs på flertalet av GolfStars anläggningar.

– Så hur kan Du som golfare bidra till att du, dina medspelare och spelarna i bollarna efter din, alla ska få en riktigt bra golfrunda? Här har vi satt ihop några enkla tips.

Så här kan just Du bidra till roligare golf för alla och kortare rondtider:

1 Den som har lägst hcp i bollen är ”kapten och ansvarar för att ni håller speltempot och inte tappar avståndet till bollen framför (samt att ”Vett & Etikett” åtföljs).
2 Kör ”Ready-golf”: Den som är först klar på tee slår ut, håla ut kortputtarna på en gång utan att markera och förbered ditt nästa slag (val av klubba, puttlinje, mm) när medspelaren slår. Utnyttja verkligen årets alla nya regler!
3 Om er boll får ett tomt hål framför och bakomvarande boll är er i hasorna: Släpp igenom oavsett hur många spelare bollen består av så spelar ni mer avstressad och bättre golf!
4 Slå ihop din boll med en tvåbollen framför/bakom om det är idel fyrbollar framför… och få nya golfvänner!
5 Maximera boll-letandet till två minuter.
6
 Plocka upp din boll när du är ”tjock” eller spela matchspel.
7 Varför inte slå ut från en ny och lägre (nummer-)tee, det blir en helt ny bana?
8 Om ni inte ska fika vid halvtid, fråga bollen framför om att få gå igenom.

Vi önskar dig en riktigt fin golfsäsong 2019 på GolfStars 19 svenska banor!!