GolfStars redaktion hade nöjet att träffa Dan Georgsson och Kristina Medin, bägge GolfStar PLAY LARGE medlemmar med hemmaklubb Huvudstadens GK i samband med deras besök på Lumine häromveckan. Vi fick en trevlig liten pratstund kring deras vistelse där.

Vad är era intryck av vistelsen på Lumine?
– Det är första gången vi besöker Lumine och det ger mersmak. Fina klubbhus med vänlig personal både vid receptionen, 1:a tee och vagnuthyrningen. Omklädningsrummen håller mycket hög standard. Övningsområdena är också väldigt fina och ett klart plus är att rangebollarna ingår.

Hur bokade ni resan, själva eller via Lumine Travel?
– Vi bokade via Lumine Travel men kollade även runt på en del alternativa webbsidor som Hotels.com och TripAdviser för att jämföra priser och lägen.

Var bor ni och hur är hotellet?
– Vi bor på Sol Port Cambrils och hotellet lever väl upp till förväntningarna. Vi har bokat med frukost och den innehåller allt man kan förvänta sig plus färskpressad apelsinjuice och omelette tillagad på beställning. Rummen är rena och fräscha. På hotellet finns också ett fint poolområde men här är vi tyvärr lite för tidigt på säsongen för att kunna utnyttja det. Det är cirka 300-400 meters promenad till stranden och alla resturangerna.

Hur många rundor har ni hunnit spela och har ni spelat samtliga Luminebanor?
– Det har blivit en runda per dag, total 4 stycken och vi har spelat alla tre banorna. Banorna håller alla fint skick och är väldigt olika till sin karaktär. Lakes går igenom ett rätt flackt landskap med mycket vatten. Hills är en väldigt positiv upplevelse och lever upp till sitt namn. Fin utsikt över havet och flera väldigt fina hål där man upplever klipporna och höjdskillnaderna. Hills klubbhus har ett mycket fint gym och en fantastisk utsikt över dalen nedanför. Ruins är en riktigt fin 9-hålsbana med något kortare par 3:or än på de andra banorna men annars fullängdshål i ett böljande landskap.

Har ni gjort något annat trevligt förutom att spela golf som ni kan rekommendera?
– Vi har bott i Cambrils och där finns det många trevliga restauranger vid hamnen. Stranden är fin och vi har trotsat försäsongstemperaturerna i vattnet och tagit ett par dopp. Vattnet håller ändå ”normal” svensk havstemperatur. På väg hem från Lumine blev det ett lunchbesök i Salou som känns lite större än Cambrils. En förmiddag har vi tillbringat i Tarragona och den romerska teatern bjöd på gladiatorspel. Vi tog en promenad i gamla staden och de romerska murarna där är imponerande. På väg tillbaka till flygplatsen i Barcelona planerar vi att stanna för en sen lunch i Sitges, som ska vara en trevlig stad med blandning av kultur och strandliv.

När kommer ni tillbaka igen?
– Vi lämnar Lumine med en stark känsla av att hit vill vi igen. Vi funderar på en ytterligare resa till hösten alternativt nästa vår. Vi är även väldigt nyfikna på beachcluben för kombinationen av sol och bad med golf är ett spännande koncept.

Stort tack för pratstunden Kristina och Dan, vi ses snart på någon annan av GolfStars banor!